Serie A 2016/2017

Fansen till attack mot Mino Raiola

Av: 

Andreas Käck

Mino Raiola och Gianluigi Donnarumma.
Mino Raiola och Gianluigi Donnarumma.

FOTBOLL

Mino Raiola är inte bara ute och pratar om Zlatan Ibrahimovics framtid utan även om 18-årige Milan-målvakten Gianluigi Donnarummas.

Det får fansen att rasa.

I ett öppet brev sågar man agenten längs fotknölarna och vädjar till klubben om att bryta allt samarbete.

Gianluigi Donnarumma har slagit igenom med dunder och brak och betraktas nu som världens störste målvaktstalang och den givne arvtagaren till Gigi Buffon i italienska landslaget.

Han har ett år kvar på sitt kontrakt med Milan men vill inte förlänga redan nu. I stället sonderar han – tillsammans med sin agent Mino Raiola – terrängen inför ett eventuellt klubbyte.

– Gianluigi är målvakternas Maradona. Han kommer bara att bli bättre och just nu finns det elva storklubbar som vill köpa honom, sa Raiola häromdagen.

Det är uttalande som får Milan-fansen att se rött.

I ett öppet brev går man till rasande attack mot agenten och kräver att klubben bryter allt samarbete med honom.

”Situationen med Donnarumma håller på att spåra ur. Vi pratar om ett fenomen, om en ung spelare som är i händerna på en hänsynslös agent och som gör oss väldigt nervösa inför den situation vi nu står inför. Det är ofattbart hur en person (Raiola) kan hålla en klubb som Milan under press och bidra till att en 18-årig grabb går från att kyssa klubbmärket varje söndag till att bli föremål för spekulationer”, skriver Milan ultras i sitt brev, enligt Football-Italia.

”Borde stänga dörren”

Och fortsätter:

”Vi pratar så mycket om att italiensk fotboll befinner sig i kris, att vi har mindre ekonomiska muskler än andra länder, men om reglerna tillåter en enskild individ att ta pengar från fotbollens värld för egen vinning så är det omöjligt att våga hoppas på en förbättring. Vi pratar om miljontals euro som varje år tas ur fotbollens kretslopp och som aldrig kommer tillbaka. Det finns exempel på andra utländska klubbar som har stängt dörren till vissa agenter men tyvärr har Milan valt att öppna dörren till vissa personer och i dag ser vi, tragiskt nog, resultatet av det. Vi hoppas att våra nya ägare kan befria oss från de här personerna och börja arbeta på ett bättre sätt, utan att ge vika för utpressningsmetoder”.

”Jag tar ansvar”

Mino Raiola hävdar själv att han inte försöker övertala Gianluigi Donnarumma att byta klubb.

– Jag har aldrig sagt till Milan att vi inte kommer förlänga hans kontrakt. Om jag hade velat flytta på honom så hade jag redan gjort det, eller hur? Jag förstår att Milans fans känner oro inför situationen. Gianluigi är en symbol för klubben och för de nya ägarna vore det bäst att förlänga hans kontrakt redan nu. Men de är nya på sina positioner så vi måste låta dem komma in i det hela i lugn och ro. I slutändan tar jag allt ansvar för det slutgiltiga beslutet, sa Raiola häromdagen i en intervju med Corriere dello Sport.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A 2016/2017

Gianluigi Donnarumma

Mino Raiola

Zlatan Ibrahimovic

AC Milan

Serie A

Fotboll