Elfsborg vann inför rekordliten publik

Av: Malin Wahlberg, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN

BORÅS. Elfsborg 3–0-besegrade Örebro på hemmaplan.

Men bara 4 773 såg matchen på plats – den sämsta publiksiffran någonsin på Borås Arena.

– Vi får spela ännu bättre så fler vill komma och se oss, säger planens bäste spelare, Simon Lundevall, till Sportbladet.

Viktor Prodell var Elsborgs bästa målgörare i fjol med 13 mål i allsvenskan. Men den här säsongen har 29-åringen fått börja de tre första matcherna på bänken.

Mot Örebro fick Prodell dock chansen från start och han behövde inte många minuter på sig för att sätta 1-0.

Ledningsmålet kom efter att Prodell nickskarvat in ett inlägg från Simon Lundevall i den tionde minuten.

Elfsborg åkte dock på ett tungt avbräck i den första halvleken när Emir Bajrami tvingades kliva av efter att ha skadad ryggen. Läkaren Matilda Lundblad gav dock lugnande besked i paus.

– Det var en muskel i ryggslutet som krampade för Emir och gav rejäl smärta. Nu har vi inte kunnat göra några större undersökningar, men det verkar inte vara hans tidigare ryggproblem. Är det bara muskeln så blir han inte borta mer än en, två veckor, säger hon.

Hoppas på fler mot Östersund

Örebro, som inte har vunnit borta mot Elfsborg sedan 2007, jagade en kvittering men lyckades inte få in någon boll.

I stället kunde Elfsborg öka på sin ledning efter att backen Joakim Nilsson gjort 2-0 efter en hörna.

På stopptid fick Elsborg straff efter att Oscar Jansson dragit ner Issam Jebali. Lundevall tog hand om straffen och fixade slutresultatet 3–0 inför bara 4 773 personer. Det är den sämsta publiksiffran någonsin på Borås Arena.

– Vädret spelade in. Det var kallt och blåsigt. Det bor 110 000 invånare i Borås och att då ligga på snitt uppemot 10 000 åskådare är fantastiskt, men svårt i långa loppet, säger Elfsborgs ordförande Bosse Johansson. Att vi förlorade de två senaste matcherna spelade också viss roll.

– Ett tag var vi bäst i Europa när man jämförde åskådare per invånare. Vi är jätteglada för de som kom i dag och hoppas på ännu fler mot Östersund, säger Johansson.

Bajrami: ”Jobbigt”

Emir Bajrami sa om sin skada:

– Det känns inte så bra just nu. Jag är stel i ryggen. Musklerna har krampat och just nu är musklerna inte snälla mot mig. 

– Jag skulle bara klacka bollen och så högg det till i ryggen och jag föll ihop. Det har hänt mig flera gånger och det är jobbigt. Jag kissar inte i motvind, jag kissar i storm, säger Bajrami målande om de återkommande ryggproblemen som han haft i många år.

– Det kommer vara två, tre dagar när jag är rätt stel. När det släpper så försvinner det rätt snabbt. Jag hoppas kunna vara med i full träning om en och en halv vecka, säger Bajrami.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.