Kan få Engvall – för halva priset

Uppgifter: Bristol City redo att kapa prislappen

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR N

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Gustav Engvall har gjort fem mål på sju matcher men kan snart vara förlorad för Djurgården när lånevtalet med Bristol City löper ut.

Nu uppger FotbollDirekt att stockholmsklubben har möjlighet att köpa loss 21-åringen för omkring elva miljoner kronor.

– Man vill vara kvar. Man har en bra känsla, säger Engvall till Sportbladet om framtiden.

Gustav Engvall har gjort succé för Djurgården sedan utlåningen från Bristol City inleddes men den 16 juli löper avtalet klubbarna emellan ut och anfallaren kan tvingas tillbaka till England. Djurgården ska diskutera möjligheten att behålla Engvall men med tanke på att engelsmännen betalade 22 miljoner kronor för anfallaren så sent som förra sommaren har ett köp ansetts osannolikt.

Nu kan dock en dörr ändå öppnas.

”En helt annan känsla”

Enligt FotbollDirekt kan Bristol City komma att släppa Engvall för omkring elva miljoner kronor. Detta då 21-åringen inte ingår i klubbens planer för kommande säsong.

Engvall själv är positiv till att stanna i Djurgården.

– Allt rullat på med livet och fotbollen och allt känns bra efter en tid i England där allt gått trögt och det varit väldigt segt till att kommer hit och känna att du spelar. Det blir en helt annan känsla då. Man blir lite kall. Man vill vara kvar. Man har en bra känsla, säger Engvall till Sportbladet.

Läs hela intervju med Gustav Engvall om den tunga tiden i England och det nya livet i Djurgården: ”Känner att fan vilken fin klubb”.

ARTIKELN HANDLAR OM