Superbud, jätteövergång och ett svenskt PL-rykte

Heta sillyuppgifter i europeisk press

avPatrik Brenning

Foto: TT

James Rodriguez till Manchester United, Kylian Mbappé till Real Madrid för 965 miljoner kronor och Marcus Berg till Premier League.

Många europeiska ligor är redan avgjorda och nu börjar sillycirkusen snurra på allvar.

Här är de hetaste ryktena från tisdagens tidningar.

Det är fortfarande några veckor kvar innan Sportbladets populära silly season-blogg öppnar men temperaturen inför den alternativa säsongen ökar för varje dag. På tisdagen är fotbollsövergångar också ett synnerligt hett ämne i den europeiska pressen – även bland de mer trovärdiga källorna.

Bud på 775 miljoner avvisat

Franska RMC, som sällan chansar blint, uppger att Monaco redan nobbat ett bud värt motsvarande drygt 775 miljoner kronor för underbarnet Kylian Mbappé. 18-åringen, den bäste spelaren i klubben som tog sig till semifinal i Champions League och på onsdagen kan säkra ligatiteln, har tidigare kopplats samman med framförallt Manchester United, Manchester City, Chelsea, Bayern München och Real Madrid men RMC uppger inte vilken klubb som låg bakom budet.

Däremot påstår de att Real Madrid redan förbereder ett offensivt försök med ett erbjudande på 965 miljoner kronor för Mbappé.

En annan stjärna som verkar vara på väg att flytta på sig är Real Madrids James Rodriguez. Colombianen tackade noggrant av hemmapubliken efter söndagens seger mot Sevilla och enligt colombianska Caracol Radio (uppgifter som återges av Fotbollskanalen) kommer en övergång till Manchester United att bekräftas när Reals säsong är över den 21 maj. Prislappen har tidigare uppgetts ligga på över 700 miljoner kronor men hur mycket sanning det finns i United-uppgifterna är fortfarande oklart.

Berg placeras i Premier League

Bland trycksvärtan hittar vi också en hel del svenskintresse. Både av positivt och negativt slag.

Enligt grekiska SDNA scoutar engelska West Bromwich nu Panathinaikos Marcus Berg inför en eventuell övergång i sommar. Som Sportbladet avslöjat är även Malaga heta på den 30-årige svensken.

Sist av allt bör också nämnas att att Defensor Sporting Clubs president Daniel Jablonka bekräftar att 20-årige uruguayanen Maxi Gómez är klar för Celta Vigo. En anfallsvärvning som med andra ord kommer att konkurrera med bland andra John Guidetti om en startplats.

ARTIKELN HANDLAR OM