13 spelare fast för droger – hemlighölls

Nyligen stängdes Saido Berahino av för dopning.

Nu kan Daily Mail avslöja att ytterligare tolv spelare i det engelska ligasystemet åkt fast – men skyddats av FA.

”Det kan till exempel vara för kokain och ecstasy”, skriver tidningen.

Premier League skakas av flera drogfall – vilket bryter mot dopningsreglerna.

För en dryg vecka sedan avslöjades det att Saido Berahino, 23, varit avstängd i tre månader efter att ha åkt fast i ett drogtest.

Enligt uppgifter ska den förre West Bromwich-anfallaren, numera i Stoke, ha åkt fast för en så kallad ”recreational drug”, såsom kokain eller cannabis.

Bara två har namngetts

Och nu växer siffran.

Enligt Daily Mail har, förutom Berahino, ytterligare tolv spelare i det engelska ligasystemet fastnat i ett drogtest mellan 2012 och 2016.

Endast två av dem har namngetts: José Baxter (Everton och Sheffield United) och Wolverhamptonmålvakten Aaron McCarey.

”FA har skyddat spelarna som fastnat för till exempel kokain och ecstasy med argumentet att det hjälper spelarna i deras rehabilitering”, skriver Daily Mail.

”Vill att spelarna ska söka hjälp”

Tre av spelarna ska ha testats positivt för droger under fjolåret, ytterligare sex namn säsongen 2014/2015, tre 2013/2014 och en säsongen 2012.

– Fotboll, rugby och cricket fokuserar på de olagliga drogerna och ger dem sedan ett ”tjänstefelsstraff” eftersom det egentligen inte är något dopningbrott. De vill att spelarna ska mogna och söka hjälp, sa den förre brittiske anti-dopningchefen Michele Verroken för en dryg månad sedan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.