AIK-skräcken: Salétros till New York?

Uppdaterad 2024-06-09 | Publicerad 2024-06-08

Emil Forsberg är påläst.

Han vet att AIK behöver sälja spelare – och vill nu ha Anton Salétros som lagkamrat.

– Vi behöver en ”sexa” i New York, säger Forsberg med ett leende.

Följ ämnen
AIK Fotboll

Två raka starter mot Danmark och Serbien. Anton Salétros har fått stort förtroende från Jon Dahl Tomasson under samlingen. 28-åringen har fått tuffa uppgifter som defensiv mittfältare i förlustmatcherna, men lagkamraterna är imponerade.

Inte minst Emil Forsberg.

– ”Salle” passar bra i det här systemet. Han får hämta boll, sätta in passningar och löpa över stora ytor. Han har en stor kvalitet, säger Forsberg och lägger snabbt till:

– Och AIK behöver sälja va? Där är en spelare de kanske kan sälja.

Emil Forsberg.

Hör hemma på högre nivå än allsvenskan

Sedan en tid tillbaka står det klart att AIK:s sportchef Thomas Berntsen fått i uppgift att sälja spelare för 25–30 miljoner kronor i sommar. Det hade Forsberg uppenbarligen koll på.

– Jag kanske ska ta honom till New York (Red Bulls, i MLS). Till oss! För vi behöver en ”sexa”. Han har gjort det jättebra och jag är inte förvånad. Jag har tränat med honom och sett Anton. När han får hämta boll och spela med sina fina vänsterfot så gör han det bra.

Forsberg menar att Salétros hör hemma på en högre nivå än allsvenskan.

– Ja. Det tror jag att han själv känner också.

Ingen rolig läsning för alla AIK:are, då Anton Salétros varit lagets viktigaste spelare sedan han anslöt under kris-sommaren 2023.

Vill inte göra AIK oroliga, men...

Nu gör du alla AIK-supportar jätteoroliga?

– Haha... det vill jag inte göra. Men de behöver ju sälja och då är Anton en bra kandidat med tanke på de här landskamperna. Det är en duktig fotbollsspelare.

Salétros själv är försiktig med uttalanden om sin framtid. Men han stänger inte helt dörren för en flytt från allsvenskan under sommaren.

Anton Salétros.

– Nej, det vet man aldrig. Jag tar det dag för dag och det är bara att jobba vidare och bli bättre. Man får inte se för långt fram utan bara köra på.

”Vill spela i de bästa ligorna”

Känner du dig säker att du blir kvar i AIK hela 2024?

– Det vet man aldrig. Det kommer ett transferfönster så vi får se. Men som jag sa innan, jag tar det dag för dag och nu är jag här (i AIK) till hundra procent. Men det är såklart att intresse kommer om man är med i a-landslaget från allsvenskan. Det är naturligt.

Salétros avslutar:

– Det är klart att jag vill stanna här i landslaget. Jag vill ha en plats här och bygga vidare och bli ännu bättre. Och såklart att man vill spela i de bästa ligorna. Det är ingenting jag sticker under stolen med.