”Schemat ett helvete”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

ESKILSTUNA. Blytung poängförlust.

Men AFC-kaptenen Omar Eddahri vägrar att ge upp hoppet om nytt kontrakt.

– J-Södras spelschema är ett helvete – det ska till ett mirakel om de ska vinna där, säger Eddahri.

AFC Eskilstuna var på väg mot tre direkt nödvändiga poäng i kampen om nytt allsvenskt kontrakt efter mål av Mohamed Buya Turay i den första halvleken.

Men med med sju minuter kvar kom Daryl Smylies kvittering till 1–1 och AFC:s avstånd upp till den kvalplatsen blev sex i stället för tre poäng.

– Det är ett skitmål de får in. Ett inlägg och sen pang. Vi ska vinna den här matchen. Med all respekt, men Jönköping är inget wow. Vi har bättre lag och är bättre på allt, men de har tur, säger Omar Eddahri.

”Spelschemat ett helvete”

Men AFC-kaptenen vägrar ge upp hoppet om ett nytt allsvenskt kontrakt.

I stället sätter han hoppet – till J-Södras spelschema.

– Vi behöver tre segrar på de fyra sista matcherna. Jönköpings spelschema är ett helvete, så hoppet lever. De ska förlora de fyra sista matcherna – allt annat är konstigt. Det ska till ett mirakel om de ska vinna något där, säger Eddahri.

”Blir psykiskt för dem”

J-Södra har, med fyra matcher kvar att spela, kvar att möta AIK (borta), Kalmar FF (hemma), Djurgården (b) och Östersund (h).

Och samtliga Jönköpings matcher spelas efter att AFC spelat sin match i omgången (bortsett från den sista omgången när alla matcher spelas samtidigt).

– Det är bättre. Då kan vi stressa dem. I stället för att de ska gå iväg på nio poängs försprång och vi ska jaga. Det blir psyikskt för dem, säger Eddahri.

Svaret: Vi siktar uppåt

Jönköpingshjälten Daryl Smylie lägger dock inte för stor vikt vid det återstående spelschemat.

– Det är ju om vi ska sikta neråt, men vi siktar uppåt mot Kalmar och Sundsvall. Så det spelar ingen roll vad AFC gör, säger Smylie.

Är AFC avhängda nu?

– Det vill jag inte säga. Men vi fokuserar på lagen framför oss. Det är skönt att komma härifrån med en poäng. En poäng är bra sett till hur matchen utvecklade sig även om vi pratade om tre på förhand.

ARTIKELN HANDLAR OM