MFF:s stjärna Sarfo har kört bil olagligt

Foto: BILDBYRÅN
Kingsley Sarfo.
FOTBOLL

MALMÖ/STOCKHOLM. Kingsley Sarfo har kört bil olagligt flera gånger, visar Fotbollskanalen.

I programmet säger 22-åringen att han är ledsen.

– Jag gjorde ett misstag, säger MFF-stjärnan.

Malmö FF-stjärnan Kingsley Sarfo har kört bil utan körkort, något som Fotbollskanalen fångat på film ett par gånger i augusti.

Enligt Transportstyrelsen hade 22-åringen inget giltigt svenskt körkort vid tillfället. Sarfo menar själv att han just nu övningskör.

”Vet att det inte är okej”

– Jag gjorde ett misstag som körde ensam och jag vet att det inte är okej. Jag kommer inte göra det igen, säger han i programmet.

När du kör bil utan behörighet gör du dig skyldig till olovlig körning, vilket ger böter. Bedöms det som grov olovlig körning (du gör det vanemässigt eller med ett återkallat körkort) riskerar du fängelse upp till sex månader.

Ordförande Håkan Jeppsson berättar för Sydsvenskan att ledningen har pratat med spelaren, men att klubben inte kommer att straffa honom då han refererat till ett utländskt körkort som han trodde gällde.

– Hade det varit medvetet, hade vi agerat annorlunda. Nu har han fått en ordentlig uppsträckning och lovat att det inte ska hända igen och då har vi ansett det utagerat från klubbens sida, säger han till Sydsvenskan.

”Inget svar”

Kingsley Sarfo har inte tränat med Malmö FF de tre senaste dagarna och kommer inte till spel mot Halmstad i morgon. Malmö FF hänvisar till personliga skäl men säger inget om att det skulle ha med den olovliga körningen att göra.

– Han har inte varit med och tränat här på grund av personliga skäl, säger tränaren Magnus Pehrsson, som inte vet när Sarfo är tillbaka.

– Jag har inget svar på det. Han är inte här av personliga skäl. Finns det fler frågor så svarar Niclas Carlnén (MFF:s vd) på dem, säger han efter MFF:s träning.

Carlén hänvisar också kort till personliga skäl.

De har vunnit SM-guld på 2010-talet 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM