Viktor Elm

Viktor Elm avslutar karriären

Av: 

Moa Berander

Viktor Elm.
Viktor Elm.

FOTBOLL

Viktor Elm avslutar karriären efter säsongen.

Det meddelar klubben via en avskedsvideo.

– Det är ett oerhört svårt beslut för mig att ta, men min kropp klarar helt enkelt inte av elitfotbollen längre, säger han i sin avskedsvideo.

Viktor Elm, 35, är mellanbarnet av tre bröder, som alla spelat i Kalmar FF. Storebror David Elm lämnade klubben 2017 och tidigt i år slutade lillebror Rasmus Elm, för att istället gå in som assisterande tränare i klubben.

Nu har tiden kommit även för Viktor. Han meddelar genom en video på klubbens hemsida och sociala medier att han lägger av efter säsongen. Hans främsta anledning är att att kroppen inte längre klarar av elitfotbollen.

Hålla KFF kvar i Allsvenskan

– Men först ska jag se till att göra precis allt jag kan för att få knät dugligt igen så att jag kan bidra på bästa sätt till att hålla KFF kvar i Allsvenskan! Tack för allt!, säger han på klubbens hemsida.

Viktor Elm kom till Kalmar FF från Falkenberg 2006 och var kvar tills 2008 då han lämnade för holländska SC Heerenveen. Innan han lämnade var han med och vinna SM-guld med Kalmar, säsongen 2008.

2015 kom han tillbaka till Kalmar och allsvenskan.

Elm spelade också för det svenska landslaget från 2008–2011.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Lantz utan jobb: ”Jag är flyttgubbe nu”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Viktor Elm

Kalmar FF

Rasmus Elm

David Elm

Fotboll