Olympique de Marseille

Kaos på Marseilles träningsanläggning – fans bröt sig in

Av: 

Fredrik Andersson

FOTBOLL

Supportrar bröt sig in på Marseilles träningsanläggning.

Enligt L’Equipe ska försvararen Álvaro González träffats av en projektil.

Marseilles supportrar är rasande över lagets nuvarande form och kräver president Jacques-Henri Eyrauds avgång. I dag, lördag, tog fansen sitt missnöje ett steg längre.

Omkring 150-200 personer bröt sig in på klubbens träningsanläggning. Supportrarna ska bland annat eldat upp träd, avverkat fyrverkerier samt sprayat ner entrén med rökbomber.

25 personer arresterade

Oroligheterna i staden ledde till att matchen sköts upp. L’Equipe uppger även att Marseilles försvarare Álvaro González träffats av en projektil när fansen stormade träningsanläggningen tidigare under lördagen. González uppges fått en mindre skada på ryggen. RMC uppger även att polisen arresterat 25 personer.

Under kvällen gick Marseille ut med ett uttalande.

”Olympique Marseille fördömer starkt den oacceptabla attack som klubben utsattes för under eftermiddagen. Trots polisens ingripande begicks stölder och fordon skadades. Skadorna inne i byggnaderna uppgår till flera hundra tusen euro. Olympique Marseille har bevis och de vidarebefordrades omedelbart till utredarna”, skriver klubben.

”Får aldrig hända igen”

President Jacques-Henri Eyraud:

”300 anställda är i chock i kväll efter en avskyvärd attack. Det som hände i eftermiddags tas på stort allvar”.

Målvakten och lagkaptenen Steve Mandanda:

”Jag har spelat för Marseille i 13 år. Jag vet allt om den här klubben, jag känner till kärleken och frustrationen den kan skapa. Men dagens händelser är oacceptabla. Vi är fotbollsspelare och en sportslig kris rättfärdigar inte den här typen av våld”.

Álvaro González:

”Jag kom till Marseille för dess historia och den passion som finns. Den här staden är underbar, vi alla älskar den här klubben men det vi upplevde i dag får aldrig hända igen”.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Levis kupp mot polisen: ”Vi skickade ett tydligt budskap”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Olympique de Marseille

Ligue 1