Bosse Anderssons passning till Ahmehodzic

Utspelet: ”Då ska jag ha det dubbla för Ekdal”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson var euforisk efter storsegern mot Malmö FF.

Han hyllade Hjalmar Ekdal – och skickade en rad passningar till MFF i allmänhet och mittbacken Anel Ahmedhdzic i synnerhet.

– Om det diskuteras summor som det gör på han nummer 15 i Malmö, som jag tappat namnet på, då ska jag ha det dubbla för Hjalmar Ekdal, säger ”Super-Bosse”.

Toppmötet mellan Djurgårdens IF och Malmö FF blev intensivt, men odramatiskt. Hemmalaget var helt enkelt mycket bättre och vann med klara 3–1. Segersiffror som kunde varit större sett till chanserna på Tele 2 Arena.

Efteråt var sportchefen Bosse Andersson ovanligt upprymd. I samband med presskonferensen inne på Tele 2 Arena höll han vad som kan liknas vid ett segertal i slutet av en Hollywood-film.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

– Jag vet att vi är bra, men den här prestationen, i första halvlek, över 90 minuter, det är det bästa man fått uppleva i modern tid. Det är många som har reagerat. Många som har följt Djurgården i många år som är grymt imponerade av segern och prestationen.

– Jag är extremt stolt över spelare och ledare. Jag vet att vi har en otroligt grym stämning i gruppen. Vi har en glädje, tycker det är roligt att spela fotboll, jobbar hårt för varandra, och det kanske inte finns samma i Malmö, säger ”Super-Bosse” innan Sportbladet lyckas avbryta honom för att skjuta in en fråga:

Vad menar du med att det ”inte finns samma i Malmö”?

– Ja, att vi ville vinna de här matchen mycket mer och såg ut att ha mycket roligare än Malmö, säger ”Super-Bosse”.

”De var paralyserade”

Bosse Andersson, 52, har jobbat i Djurgården sedan 1990-talet, och han får backa till 2003 för att själv påminna sig om en liknande insats.

– Vi gjorde en väldigt bra match mot Partizan Belgrad i Champions League-kvalet. Då fick vi klent betalt. Malmö är givetvis favoriter, och att då spela ut ett lag så fullständigt att alla bara lyfter på hatten, det känns lite extra.

Är det för tidigt att börja tala om ett maktskifte i svensk fotboll?

– Jag tror inte vi såg början på ett maktskifte, men jag tror att Malmö är jävligt stressade över vad vi gör. Det syntes. De såg inte bara stressade ut, de var paralyserade.

Hur känns det? Du har byggt det här laget?

– Jag är så jävla stolt. De här grabbarna, jag ser ju dem i omklädningsrummet varje dag, de kan bestiga berg! utbrister ”Super-Bosse.

Djurgården leder nu allsvenskan med fyra raka segrar, fem poäng före Malmö FF.

”Kan inte snacka om underlaget”

– Grunden är att vi fått en perfekt mix. Många känner sig trygga i Djurgården och vill vara en del av det. Samtidigt kommer nya spelare som vill bidra, vi får en stenhård konkurrens, säger Super-Bosse” och fortsätter:

– Det är bara att kolla Hjalmar Ekdal. Om det diskuteras summor som det gör på han nummer 15 i Malmö, som jag tappat namnet på…

Ahmedhodzic.

– Ja, visst, då ska jag ha det dubbla för Hjalmar Ekdal.

150 miljoner?

– Ja, jag tycker han har varit fruktansvärt bra och då kan de få Une (Larsson) på köpet!

Är Ekdal bättre än Anel Ahmedhodzic?

– Vad tycker du själv? Vad sätter du för betyg? I den här matchen var han mycket bättre. Jag skulle känna mig mycket tryggare med att ha Hjalmar Ekdal i ett lag.

Bosse Andersson – som varit verksam under hela Malmö FF:s senaste och nästan tio år långa och pågående storhetstid – kan inte påminna sig när han såg de regerande mästarna så utspelade tidigare.

– I svensk fotboll nä… Nu är jag part i målet, men när man får den responsen man får så känner jag mig ganska tagen. Det var nog ett tag sedan de fick spela så här. Jag tror inte de kan snacka om underlaget. Det är bara att lyfta på hatten, säger ”Super-Bosse”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.