Allsvenskan i fotboll

Selmanis kritik: ”De visar sina rätta färger”

Av: 

Per Bohman

Linn Nordström

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Hammarby ville flytta derbyt för att kunna ta in 500 åskådare.

Djurgården sa nej.

Det får Bajenspelarna att reagera.

– Det är konstigt. Djurgården visar sina rätta färger, säger Astrit Selmani.

Från 17 maj får de allsvenska klubbarna ta in 500 åskådare. Dagen före möts Hammarby och Djurgården i allsvenskan. Bajen ville flytta fram matchen – för att kunna ta in mer publik – men fick nej av Stockholmsrivalen.

– Vår inställning är att vi inte vill flytta på derbyt. Jag förstår att Hammarby vill flytta och jag tror att de förstår att inte vi vill flytta. Det är inget konstigt med det, utan ganska naturligt, sa Djurgårdens vd Henrik Berggren till Fotboll Sthlm.

”Visar sina rätta färger”

Hammarbyspelarna har viss förståelse för Djurgårdens beslut, men är också besvikna. Astrit Selmani är en som är förvånad.

– Det är klart att det är tråkigt att vi inte får släppa in publik. Alla klubbar i allsvenskan har ju jobbat ihop för att släppa in folk. På ett sätt förstår jag Djurgården. De vill inte ha vår publik här under matchen. De vill inte att vi ska ha det stödet, säger han och fortsätter:

– Det är ju jobbigt att spela på Tele2 när vi har vår publik här. Djurgården vill inte komma hit när vi har publik. Det är är så enkelt.

Hur ser du på det?

– Det är konstigt när alla i svensk fotboll har samarbetat för att vi ska få in publik på arenorna. Jag tycker det är tråkigt. Djurgården visar sina rätta färger.

”Synd att Djurgården inte vill”

Mohanad Jeahze fyller i:

– Det var rätt väntat på något sätt. Jag hade hoppats att de skulle säga ja. Men de fattar väl att våra fans ger oss en stor fördel. Jag blev besviken. Runt 150 här på läktarna gör stor skillnad och låter hur mycket som helst, tänk om det var fyra gånger fler!

Mittfältaren Jeppe Andersen är av samma åsikt.

– Det är tråkigt att vi inte får spela med publik, jag har inte funderat så mycket på det men jag förstår inte hundra procent hur de har tänkte, det är ju bara kul om det får komma in publik. Det är synd att Djurgården inte vill det... men skitsamma.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Sirius kollapsade mot Hammarby: ”Slarv”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Hammarby IF Fotboll

Djurgårdens IF Fotboll