Zlatan: ”Kanske blir jag tränare”

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic har tagit ut sin favoritelva av fotbollsspelare.

I långa motiveringar berättar han bland annat om en galen scooterresa med Fabio Cannavaro.

– Den här gången är jag tränare. Vem vet, en dag kanske jag är det på riktigt, säger den 39-årige Milan-anfallaren.

När Zlatan Ibrahimovic har tagit ut sin drömelva i den italienska sporttidningen La Gazzetta dello Sports, så har han gjort det på sitt eget sätt.

Det är elva spelare som han har ansett har en storhet eller som han beundrar av andra anledningar.

När det gäller den italiensk-brasilianska backlinjen så finns det plats för Maxwell. Den brasilianske vänsterbacken och polaren som han spelade tillsammans med i Ajax, Inter, Barcelona och Paris Saint-Germain.

– Så Ibra, Ibra, Ibra … Skojar bara, men allvarligt, i mål Gianluigi Buffon. Den bäste. Vi hade en fantastisk tid i Juventus. Vänsterback Maxwell, han är min vän. Sedan, om vi placerar in bestarna, så Alessandro Nesta och Fabio Cannavaro i mitten. Så mycket jag har skrattat med Fabio, han tog mig till Neapel på en scooter, han var galen, men jag var det ännu mer. Högerback Maicon, när han kom ansågs han inte så bra som han sedan blev i Inter. Får jag ha med spelare som jag inte spelat med? Då kanske jag har Cafu som högerback, han var elakare, säger Zlatan Ibrahimovic enligt Fotbollskanalen.

Trivdes inte med Pep

På mitten hamnar spelare som han själv känner från Juventus, Inter och Barcelona. Samtidigt som han ger dåvarande Barcelona-tränaren Pep Guardiola en känga.

– Sedan är Pavel Nedved nummer ett. Han har förbättrat mig mer än någon annan, i mitt sätt att tänka och i mitt spel. När jag såg honom förstod jag att vad jag gjorde inte räckte, jag måste göra mer. Nedved var en arbetshäst, han arbetade före, under och efter träningen. Han var galen. Därefter Patrick Vieira och Xavi. Barcelona hade ett lag med fenomen. De första sex månaderna var toppen, sedan trivdes jag inte på grund av tränaren Pep Guardiola, säger Zlatan Ibrahimovic.

”Bäste någonsin”

Längt fram i tremannaanfallet finns idolerna Ronaldo och Diego Maradona. Den argentinske legendaren är den enda han tycker är bättre än han själv.

– Offensiven är enkel, Zinedine Zidane som offensiv mittfältare. När han beträdde planen gjorde han alla andra i laget till Zidanes. Ronaldo, Il Fenomeno, min idol. Maradona, därför att han är den bäste någonsin. Jo, han var till och med bättre än jag, säger Zlatan Ibrahimovic.

Det var i samma söndagsintervju som Zlatan Ibrahimovic sa att han inte skulle byta bort sina tolv guldbollar mot en Ballon d’Or.

Foto: ORRE PONTUS/Aftonbladet / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN