Fotboll

Eriksson kritiserar Djurgården – trots kross

Av: 

Emil Eiman Roslund

Per Bohman

FOTBOLL

KALMAR/STOCKHOLM. 3–0 mot Kalmar på 30 minuter.

Då sågade Magnus Eriksson sitt eget lag.

– Vi har flax, säger djurgårdsmittfältaren till Sportbladet.

Borta mot bottenlaget Kalmar FF bröt Djurgården sin två matcher långa förlustsvit. I den tredje sista omgången av allsvenskan vann de med 3–0. Där alla mål kom under matchens inledande halvtimme.

Curtis Edwards, som ersatte avstängde Fredrik Ulvestad, spräckte nollan med sitt första allsvenska mål på nästan tre månader. En hörnrensning hamnade hos engelsmannen, vars skott touchade Kalmarförsvarare innan det rullade in.

”Han var bäst på plan”

Några minuter senare utökade Kalle Holmberg gästernas ledning, ett skruvplacerat skott vid bortre stolpen efter passning från Niklas Bärkroth. 2–0-målet var Holmbergs nionde i allsvenskan i år.

– Det kändes uppgivet och kört då, säger Erik Israelsson.

Sedan fick Djurgården straff efter att Haris Radetinac, vikarierande högerback till nyligen blindtarmsopererade Aslak Witry, fällts av Rafael.

– Radetinac var bäst på plan, menar Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf.

Magnus Eriksson fick möjligheten från elva meter – Ole Söderberg räddade, men returen studsade tillbaka till Eriksson som hittade nätet vid det andra försöket. Och 3–0 till Djurgården.

Trots övertaget var målskytten Eriksson missnöjd och kritisk i halvtidsvilan.

”Förtjänar tur”

– Jag tycker inte att halvleken är så jäkla sprudlande. Jag tycker att vi stundtals är långt ifrån vår kapacitet. Men det är fantastiskt att vi kan leda med 3–0. Det känns lite surrealistiskt, vi har flyt, tycker jag, med någon touch och på straffen. Men bra lag förtjänar tur, säger Magnus Eriksson till Dplay.

30-årige hemvändaren är självkritisk när Sportbladet talar med honom efter matchen.

– Jag hade flax på min straff. Returen på min straff studsade upp jävligt hööögt, så jag fick vänta länge innan bollen kommer ner igen.

Efter matchen är han ändå – totalt sett – rätt nöjd med Djurgårdens insats.

– Det är ändå väldigt starkt att vi vinner trots att vi inte spelar glimrande. Vi sätter våra chanser och har marginalerna med oss.

Tungt för Kalmar

Andra halvlek blev mållös, i en match där Djurgården endast hade fyra skott på mål – två färre än Kalmar. Som förlorade mot Djurgården med 0–3, och har nu tretton raka hemmamatcher utan seger.

– Jag tycker inte att Djurgården är bättre än oss. Förutom i straffområdet, och ja, det är väl där det är viktigast. Det var en konstig match, säger Kalmars Piotr Johansson.

Djurgården sätter nu press på Häcken i kampen om den sista Europaplatsen. Dif är nu, om än möjligen temporärt, trea i allsvenskan, en poäng före Häcken som har en match färre spelad.

Läget är däremot värre för Kalmar FF, de fick visserligen hjälp av Elfsborg som besegrade bottenkonkurrenten Helsingborg, men Kalmar kan trilla ner till nedflyttningsplats om Falkenberg tar poäng mot IFK Norrköping i morgon, måndag.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Fotboll

LÄS VIDARE

Fem punkter: Kalmar FF–Djurgården

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Kalmar FF

Djurgårdens IF Fotboll