Richard von Yxkull om Kindlunds avgång: ”Hänvisar till pressmeddelandet”

Richard von Yxkull
Richard von Yxkull

Hammarbys vd Henrik Kindlund avgick idag.

Men den tillförordnade vd:n Richard von Yxkull vill inte gå in på detaljerna bakom.

– Jag kommer inte kommentera något mer, så jag tror inte att det är en idé att ställa fler frågor, säger han till Sportbladet.

Under förmiddagen släppte Hammarby ett pressmeddelande där det framkom att klubbens vd Henrik Kindlund sagt upp sig av personliga skäl.

Hammarbys ordförande Richard von Yxkull tar tillfälligt över arbetsuppgifterna. Till Sportbladet berättar han att det inte finns mer att tillägga till pressmeddelandet.

– Jag ska vara riktigt ärlig. Jag har inte så mycket mer att säga än det som står på hemsidan, faktiskt. Jag kommer inte kommentera det mer än att Henrik har sagt upp sig av personliga skäl. Det är det vi säger, säger Richard von Yxkull.

”Kommer svara samma sak på alla dina frågor”

– Sen tar jag över det dagliga av driften framåt tills vi har hittat en lösning som känns bra för alla helt enkelt.

Varför har han sagt upp sig?

– Jag kommer svara samma sak på alla dina frågor så jag vet inte ens om du behöver ställa dem, om jag ska vara riktigt ärlig. Jag kommer bara hänvisa till det som står på hemsidan. Det är det enda vi har att säga just nu.

Varför tackade ni inte av Henrik Kindlund i pressmeddelandet?

– Det som står på hemsidan är det enda som jag kommenterar i det här läget, säger von Yxkull och tillägger:

– Jag kommer inte kommentera något mer, så jag tror inte att det är en idé att ställa fler frågor. Du får förhålla dig till det.

Har ni inlett rekryteringsprocessen efter en ny vd?

– Nej, det här skedde i förra veckan. Så där är vi inte nu. Utan nu kommer jag ta över det här operativa ansvaret tills vidare. Sen kommer vi i lugn och ro se hur vi strukturerar oss och formerar oss framöver.

Sportbladet har sökt Henrik Kindlund utan framgång.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.