Prisades för kampen mot missbruk – köps ut

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Bobby Ryan.
Foto: Paul Sancya / TT
Bobby Ryan.

Bobby Ryan, 33, prisades för kampen mot missbruket.

Två veckor senare köps han ut av Ottawa Senators.

– Trots att nyheten kom som en chock, så förstår jag beslutet, säger Ryan enligt TSN.

Bobby Ryan gjorde bejublad hemmacomeback i slutet av februari när han stod för ett otroligt hattrick i Ottawas hemmamatch mot Vancouver.

– Det var helt fantastiskt vilket stöd jag fick. Och att jag fick bidra med så mycket… man hade inte kunnat skriva ett sådant manus. En otrolig kväll och jag vill tacka alla, sa han då.

Behandlingshem

Några dagar tidigare hade forwarden berättat om sitt alkoholmissbruk som gjorde att han tog en cirka tre månader lång timeout från hockeyn och checkade in på ett behandlingshem.

I början av september prisades Ryan av NHL för sin kamp mot missbruket. 33-åringen fick ta emot Bill Masterton Memorial Trophy. Priset som går till NHL-spelaren som ”bäst exemplifierar ihärdighet, sportslighet och sportsmannaanda till ishockeyn”.

Två år kvar

Men trots comebacksagan kommer uppgifter från Nordamerika att Ryan har gjort sitt i Ottawa. Klubben har bestämt sig för att köpa ut forwarden. Ryan har två säsonger kvar på sitt kontrakt med en hög lönetaksträff på 7,5 miljoner dollar.

”Senators general manager Pierre Dorion och tränaren D.J. Smith informerade Ryan på fredagsmorgonen att han inte kommer att spela för klubben igen och att han kommer att köpas ut från de sista åren på sitt kontrakt”, skriver Ottawa Sun.

Kom som en chock

Till TSN säger Ryan i ett uttalande att det kom som en chock men att han förstår beslutet. Han passar även på att tacka folk inom organisationen, lagkamraterna och supportrarna.

– Ottawa kommer alltid ha en speciellt plats i mitt och min familjs hjärta, säger Ryan.

Förra säsongen stod Ryan för åtta poäng (5+3) på 24 matcher.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.