”De hade reserverat den för Diego Costa”

Sparkad – men tänk vad som kunde ha varit

avPatrik Brenning

Foto: AP

Ronald Koeman fick sparken från Everton efter en usel start på ligaspelet.

Nu avslöjar 54-åringen att han tror att allt hade kunnat se väldigt annorlunda ut om laget haft mer lycka under sommarens transferfönster.

Två superanfallare kunde nämligen ha spelat för klubben.

När Everton sålde Romelu Lukaku till Manchester United förlorade Ronald Koeman sin bäste spelare och målskytt. I somras trodde 54-åringen ändå att han skulle kunna ställa upp med en ny stjärnanfallare i startelvan.

– Jag hade Olivier Giroud i byggnaden. Han hade passat in perfekt men han valde i sista stund att stanna i London och Arsenal. Det var väldigt svårt att acceptera. Var kunde vi hitta en bättre anfallare, frågar sig Koeman i The Mirror.

”Sparade nummer 19”

Ja, i Chelsea kanske. För enligt Nikola Vlašić som kom till Everton från Hajduk Split i somras var Chelseas Diego Costa då på klubbens radar.

– Nummer 27 var ledig när jag kom, jag ville egentligen ha nummer 8 men Ross Barkley har den och klubben sparade nummer 19 till Diego Costa, säger Vlašić till 24sata enligt Daily Mail.

”Vet att du är illa ute”

Men Diego Costa valde att stå vid sidan av planen under hösten för att sedan ansluta till Atlético Madrid i vinter. Med det försvann också Ronald Koemans chans att få in en ersättare till Lukaku och kanske också holländarens möjlighet att försvara sin nu avslutade anställning.

– Med Nikola Vlašić och Wayne Rooney fick vi in anfallare som vill ha bollen vid fötterna men när du har problem i uppspelsfasen och inte längre kan slå den långa bollen så vet du att du är illa ute, säger Koeman.

Foto: OLI SCARFF / AFP
ARTIKELN HANDLAR OM