Bayerns nya avbräck - Lewandowski missar Celtic

U19-talangen enda alternativet

Foto: MICHAEL DALDER / TT
Lewandowski
FOTBOLL

Förra veckan åkte Thomas Müller på en skada, nu åker Bayern München på ytterligare ett offensivt avbräck.

Skyttekungen Robert Lewandowski skadade sig i helgen och missar morgondagens match mot Celtic.

Det betyder att tyskarna står utan truppens båda anfallare inför matchen.

Under förra helgens match mot Hamburger SV åkte Bayern München på ett bakslag. Inhoppande Thomas Müller drog ena lårmuskeln och domen därefter löd tre veckors vila.

En vecka senare har de tyska mästarna åkt på ännu en offensiv skada. Denna gång är det Robert Lewandowski som tog sig för sitt högra lår i lördagens match mot RB Leipzig varefter han signalerade för byte och utgick strax innan halvtid.

– Det kändes som kramp. Det var inte så farligt men jag ville inte ta några risker, sa Lewandowski till tyska Sport Bild efter matchen.

Enda alternativet

Men skadan håller alltså polacken borta från spel åtminstone i morgondagens Champions League-match mot Celtic. Anfallaren har nämligen inte följt med planet till Skottland. I samband med skadan analyserade Lewandowski även anledningen till skadan som överbelastning.

– Den här säsongen har varit väldigt krävande för mig. Jag har spelat för Bayern och för Polen var tredje dag sedan säsongsstarten. Ingen spelare kan spela 90 minuter varje match. Men för tillfället har vi inga andra alternativ eftersom vi inte har några andra spelare på min position.

Lewandowski har helt rätt. Med Müller skadad sedan tidigare har Lewandowski varit det enda alternativet och nu när även han är borta saknar Bayern München båda sina anfallare som finns i truppen. Det enda övriga alternativet skulle ha varit Kwasi Okyere Wriedt, 23-åringen som debuterade med ett kort inhopp i cupmatchen mot RB Leipzig förra veckan. Men han är inte inkluderad i Bayerns Champions League-trupp.

Detta har gjort att U19-lagets anfallare Manuel Wintzheimer har kallats upp till a-laget. 18-åringen gjorde några matcher för Bayern under försäsongen, men har inga tävlingsmatcher på seniornivå i bagaget. Samtidigt har han gjort femton mål på elva U19-matcher denna höst.