Exklusivt: Här är Sveriges nya tröja

Nu kan ditt namn ta plats på matchtröjan i omklädningsrummet

Inför den viktiga playoffmatchen mot Italien på fredag lanserar Svenska Fotbollförbundet en ny landslagströja till Blågult.

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Janne Anderssons hoppas kunna slå favorittippade Italien genom att ställa upp med långt fler än bara elva spelare i sitt svenska landslag.

En ny kampanj är tänkt att formera ”världens största landslag” för att inspirera och peppa landslagsstjärnorna inför playoffet till VM.

– Vi kommer att följa utvecklingen, timme för timme, i realtid i vårt eget omklädningsrum på Friends Arena, säger förbundskapten Janne Andersson.

Foto: Art by Esse
Alexander Isak och Ola Toivonen i tröjan som ska Sverige till VM.

Sportbladet kan exklusivt visa upp de första bilderna på Sveriges nya landslagströja i fotboll. Tröjan, som enligt tillverkaren bär inspiration från tidigt 90-tal, kommer att användas för första gången i samband med fredagens playoff till VM mot Italien.

Men det är inte den enda nyheten förbundet nu presenterar. För att besegra de favorittippade italienarna hoppas förbundskapten Janne Andersson också samla världens största landslag under sina vingar.

Följer utvecklingen i omklädningsrummet

Via kampanjsidan viärsverige.com kan alla som vill boka en plats i det nya svenska landslaget. Du får då ett unikt nummer och kommer, även om du inte får springa ut på planen under matchen mot Italien, att ta plats i landslagets nya trupplista på svenskfotboll.se.

Kampanjen är också tänkt att ge spelarna som faktiskt ska göra skillnad på planen lite extra energi på vägen. I landslagets omklädningsrum på Friends Arena hänger numera en extra tröja där alla namn och nummer på de som går med i ”världens största landslag” kommer att projiceras så att spelarna kan följa hur antalet nya medlemmar i landslaget räknas upp hela vägen fram till matchstart.

– Vi vill att så många som möjligt vill vara med på resan mot våra mål, mot nya framgångar. Vi kommer att följa utvecklingen, timme för timme, i realtid i vårt eget omklädningsrum på Friends Arena, säger förbundskapten Janne Andersson i ett pressmeddelande Sportbladet tagit del av.

”Betyder väldigt mycket”

Förhoppningen är att Guinness rekordbok sen ska godkänna alla medlemmar som just världens största landslag. Kanske lagom till att det lite mindre landslaget bokat sin VM-plats.

– Våra supportrar betyder väldigt mycket för oss och har också en stor del i våra framgångar. Nu har alla dessutom chansen att bli en del av det, att vara med och också skapa världens största landslag, säger Janne Andersson.

Sverige-Italien spelas på fredag den 10 november klockan 20:45 och returen i Milano den 13 november 20:45.

BILDEXTRA: Sveriges landslagströjor genom tiderna

Här är Sveriges trupp till playoff-matcherna 00:15
ARTIKELN HANDLAR OM