”En ren lögn – det är så respektlöst”

Foto: RODRIGO BUENDIA / AFP
FOTBOLL

Messi slår ifrån sig anklagelserna

Anklagad för att ha styrt Argentinas laguttagning.

Nu slår Lionel Messi ifrån sig.

– Det här är så respektlöst, säger han.

Inters Mauro Icardi har öst in mål i Serie A men står fortsatt utanför det argentinska landslaget.

Uppgifter har gjort gällande att det hela ska ha berott på ett ”triangeldrama” mellan Icardi, hans fru Wanda Nara och hennes ex-man Maxi López.

Wanda Nara dumpade Lopéz för den sex år yngre Icardi, och argentinska medier har spekulerat i att det i sin tur skapat en spricka mellan de argentinska spelarna – där Messi stått på sin gode vän Maxi López sida och på grund av detta aktivt sett till att Icardi petats från landslaget.

”Inte jag som styr”

Nu ryter Messi ifrån.

I en intervju med tidningen Olé hävdar Barcelona-stjärnan att det är lögn.

– Det är inte jag som styr det argentinska landslaget. Det påstås att jag inte vill ha Icardi här, men det är inte jag som bestämmer vilka som ska tas ut i truppen, säger Messi.

”Är respektlöst”

Mauro Icardi har fått en lysande start på säsongen och gjort elva mål på 12 matcher. Dock finns han inte med i den landslagstrupp som möter Ryssland i en vänskapsmatch. Och det beror på en skadekänning – inte på att Messi stoppar honom.

– Det här snacket om att vissa argentinska storspelare bara är med för att de är mina vänner … det är så respektlöst och en ren lögn, eftersom det inte är jag som styr landslaget, säger Messi.

Stjärnelvan som missar VM 01:16
ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll