”Får svårt att platsa den här säsongen...”

Experternas oro efter nya petningen

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Petad ur startelvan igen.
Nu uttrycker experterna oro för Victor Nilsson Lindelöfs framtid i Manchester United.
– Han får svårt att ta en plats här säsongen, säger PL-ikonen Jamie Carragher i Viasat.

Den 23-årige svensken fick svidande kritik efter sin jättetavla mot Huddersfield och i helgens match mot Tottenham fick han inte ens plats på bänken.

Men engelska medier trodde ändå att Lindelöf skulle kastas in i startelva igen i tisdagens Champions League-match mot Benfica. Detta eftersom svensken fått spela från start i de tre tidigare CL-matcherna den här säsongen.

Men icke.

När startelvan släpptes saknades svensken.

”Vigge” fick nöja sig med en plats på bänken.

– Den korta analysen är att han är petad, konstaterar experten Pontus Kåmark i Viasat.

Förre storbacken tillika Liverpool-ikonen Jamie Carragher fyller i.

– Lindelöf har fått en tuff start och Mourinho har inte spelat honom så mycket i Premier League. När han väl fått spela, som mot Huddersfield, har han haft det tufft och fått mycket kritik. Jag skulle tro att Mourinho matchar honom försiktigt nu de kommande sex, eller kanske 18, månaderna, säger Carragher i Viasat.

”Måste ta chansen”

Han tycker inte att ”Vigge” tagit chansen när han väl fått den.

– Som misstaget mot Huddersfield: Det är ett dåligt misstag för vilken mittback som helst, men när du spelar i en klubb som Manchester United blir det ännu mer uppmärksammat. Alla pratar om det. Problemet för Lindelöf är att han har haft mycket otur; hans misstag har lett till mål och de förlorade ju även matchen mot Huddersfield. Samtidigt har vi sett i Benfica och i svenska landslaget att han är en bra spelare. Och Mourinho kan sina försvarare. Om han tror att han är en bra spelare och är värd den prislappen så är han förmodligen det, säger Carragher.

– Sen tror jag han får svårt att ta en plats den här säsongen. Just nu ser det ut som att han är fjärdevalet bakom (Phil) Jones, (Eric) Bailly och (Chris) Smalling. Han har inte startat bra men han måste få fler chanser. Framåt jul och nyår är det tätt spelschema och då kanske han får chansen – men då måste han ta den. I en klubb som United måste du ta chansen när du får den, säger Carragher.

”Kanske inte platsar”

Viasat-experten Pontus Kåmark håller med.

– Det är inte lätt att komma in i en klubb som United. Det är fantastiskt att vi ens har en svensk som har blivit köpt till den klubben. Men pressen du lever med där … jag tror inte att folk hemma i tv-sofforna förstår vad man utsätts för, både på träning och match. Man måste ge honom lite tid. Det kan vara så att Victor är en spelare som inte kommer platsa i United, det är ändå en av världens största klubbar, så det finns ingen skam i det. Men han har talangen för det. Och han verkar vara stark mentalt, säger Kåmark.

Manchester United vann matchen mot Benfica med 2–0.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.