Vidals vändning: ”Kommer aldrig lämna dem i sticket”

Publicerad:
Uppdaterad:
Vidal vänder.
Foto: TT
Vidal vänder.

FOTBOLL

Arturo Vidal, 30, meddelade att han slutar i landslaget efter VM-missen.

Nu, knappt ett dygn senare, ångrar han sig.

”Jag kommer aldrig att lämna dem i sticket”, skriver chilenaren på Twitter.

På onsdagen meddelade den chilenske mittfältsstjärnan Arturo Vidal, 30, att han slutar i landslaget sedan laget misslyckats att ta sig till VM.

”Tack för allt grabbar, för alla dessa år tillsammans. För att ha lärt mig och visat ett land att allt är möjligt i livet genom hårt arbete", skrev Bayern München-spelaren på Twitter.

Nu, knappt ett dygn senare, ändrar han sig.

”Krigare”

”Jag kommer att vara tillgänglig i landslaget varje gång jag blir kallad”, skriver chilenaren i ett nytt Twitter-inlägg.

"Chile är ett gäng krigare. Jag är stolt över att tillhöra laget och kommer aldrig att lämna dem i sticket. Vi kommer att fortsätta tillsammans till slutet. Jag är säker på att vi kommer att komma tillbaka starkare. Vi dör aldrig, för vi är chilenska krigare”, fortsätter han.

Mittfältsstjärnan har varit rubrikernas man även utanför planen.

Skandaler

Han har varit inblandad i flera skandaler, där han bland annat ska ha varit ute och festat natten innan kvalmatchen mot Paraguay tidigare i år. Han greps även för rattfylleri i samband med Copa America för drygt två år sedan.

Efter en 0–3-förlust i sista VM-kvalmatchen mot Brasilien, samtidigt som övriga resultat inte gick Chiles väg, missade de regerande sydamerikanska mästarna 2018 års VM i Ryssland på målskillnad.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.