”Är det verkligen bara jag som sett honom i Danmark?”

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Förre allsvenske stjärnan och dubble SM-guldvinnaren, numera tränaren Mattias Lindström, 36, sågar förhoppningarna som ställs på AIK:s stjärnvärvning Kristoffer Olsson, 21.

– Är det verkligen bara jag som sett honom i Danmark? Där lyckades han inte alls, säger Lindström.

Det är i NordicBet-podden Ljugarbänken som sänds hos sajten Fotbolldirekt som programledaren Mårthen Bergman tillsammans med Mattias Lindström, dubbel svensk mästare med Helsingborg och dansk mästare med Ålborg, går igenom tidningarnas allsvenska bilagor och betygsättningar av spelarna.

Platsar inte på listan

Lindström ondgör sig bland annat på hur AIK:s värvning av Midtjyllands Kristoffer Olsson av oss på Aftonbladet rankas som näst bästa värvningen: 

– Kristoffer Olsson hade jag inte haft med på listan alls. Inte en chans, säger Lindström i podden.

När den tidigare landslagsmannen dessutom ser att Olsson fått betyget fyra i Aftonbladets allsvenska bibel och en femma i Expressens bilaga så tror inte Lindström sina ögon:

– Är det bara jag som sett honom spela i Danmark? Han gjorde inga mål i Danmark, han gjorde inga assist i Danmark. Han var knappt ordinarie.

Mattias Lindström utvecklar när Sportbladet ringer upp.

Bra i bra U21-landslag

– Alltså, Kristoffer Olsson är en duktig spelare och han har varit bra i ett väldigt bra U21-landslag, men det han presterat i Danmark motiverar inte en topp-5-plats bland nyförvärven hos mig. 

Och vad skulle du ge honom för betyg som spelare?

– En trea. 

– Jag vill poängtera att jag inte har något emot Kristoffer Olsson. Det är bedömningarna jag inte köper. Det blir inte lätt för honom att komma in och lyfta ett helt AIK, säger Mattias Lindström, som numera är tränare för division två-laget Tvååker.

Spelarna själva brukar ju säga att de inte bryr sig om betygen.

– Hahaha! 90 procent av spelarna lovar jag läser och kollar in betygen, säger Lindström.

”Stort intresse”

Kristoffer Olsson säger till Sportbladet:

– Jag tycker egentligen ingenting vare sig om betygen eller vad han (Mattias Lindström) säger. Det är bara roligt.

– Det är kul att det är ett så stort intresse kring allsvenskan. Vilka nyförvärv som varit bra eller inte får vi se efter säsongen, säger Olsson.

ARTIKELN HANDLAR OM