Herrlandslaget i fotboll

Tappade synen mitt under matchen

Krafth: Det var som om ögonen var i kors

avPatrik Brenning

FUNCHAL. Svensk seger mot Portugal men också oro för Emil Krafth.

67 minuter in i matchen tvingades 22-åringen bryta efter att ha tappat synen.

– Det var som om ögonen var i kors och synen blev bara sämre och sämre. Till slut gick det inte, säger Krafth.

Foto: MARCUS ERICSSON

67 minuter in i matchen mot Portugal satte sig Emil Krafth plötsligt ner i gräset. Mikael Lustig fick ersätta 22-åringen som sedan undersöktes av det svenska läkarteamet.

”Såg knappt något alls”

– Jag fattade inte vad som hade hänt först. Det började skymma för ögonen och jag såg knappt något alls. Det var som om ögonen var i kors och synen blev bara sämre och sämre. Till slut gick det inte, säger Krafth.

Ytterbacken säger att han aldrig varit med om något liknande tidigare och när han möter pressen knappa timmen efter slutsignalen är det också utan att själv med säkerhet veta skälet till kollapsen.

Tog smärtstillande innan matchen

– Doktorn sa att han tror det var ett migränanfall men jag har aldrig haft det tidigare så det var lite otäckt. Jag fick ingen smäll och var inte direkt trött heller. Det bara kom av sig själv.

Men du spelade med det ett tag alltså?

– Ja, jag fick det i början av andra halvlek och sedan fortsatte jag köra i 10-15 minuter men jag märkte att det bara blev sämre och sämre och till slut gick det inte längre. Nu mår jag bättre men jag känner mig lite yr fortfarande. Men det är mycket bättre.

– Jag tog smärtstillande innan matchen för foten och de sa att det nog dämpade huvudvärken också. Jag har inte direkt huvudvärk nu heller. De kommer nog ha koll på mig lite men jag tror inte att det ska vara någon fara.

ARTIKELN HANDLAR OM