IFK Göteborg

Lennartsson får sparken från IFK

Av: 

Malin Wahlberg

FOTBOLL

Jörgen Lennartsson får sparken från IFK Göteborg.

Blåvitt bekräftar att 52-åringen får lämna krislaget och att hans ena assistent, Alf Westerberg, tar över.

– Vi kom till en punkt där en sådan lösning kändes nödvändig, säger klubbordföranden, Frank Andersson, i ett pressmeddelande.

Jörgen Lennartssons framtid i IFK Göteborg har varit osäker en tid. Efter bottennappet mot Örebro senast är hans tid i klubben nu över.

På ett möte under måndagskvällen ska klubben ha fattat beslutet och för Sportbladet bekräftade assisterande tränaren, Magnus Edlund, att han och Lennartsson tvingas bort.

– Det stämmer. Jag vill tacka klubben för den här tiden, det har varit lärorikt. Det är klart jag är förvånad över det här beslutet, men i övrigt har jag inget att kommentera, säger Edlund.

”Inte fått ut det vi önskar”

Senare kom ett pressmeddelande från IFK Göteborg där klubben skriver att den andra tränarassistenten, Alf Westerberg, tar över huvudansvaret.

– Föreningen har kommit fram till denna lösning för att få in ny energi i truppen inför den andra halvan av allsvenskan. Både Jörgen och Magnus är två oerhört kompetenta ledare, men vi känner att vi inte fått ut det vi önskar av vår a-trupp och har därför valt denna väg, säger Blåvitts ordförande Frank Andersson i pressmeddelandet.

För GP berättar sedan Andersson att beslutet var svårt att ta och att Westerberg bara kan vara en tillfällig lösning.

– Det är jättetråkigt. Det kan jag säga. Att det är för jäkligt.

– Nu har vi pratat med Alf, han är beredd att ta över. Nu tar vi hösten först, sedan får vi se, fortsätter Andersson.

Lennartsson tog över IFK Göteborg inför säsongen 2015 och förde laget till en andraplats. I fjol slutade laget fyra, men den här säsongen har varit ett stort fiasko för Blåvitt som ligger elva i tabellen.

Jagat förbundskaptenen

Han blir det fjärde offret den här säsongen. Tidigare har även Peter Swärdh (Kalmar), Pelle Olsson (AFC Eskilstuna) och Jan Jönsson (Halmstad) fått lämna sina klubbar.

Det här är också andra gången Lennartsson får lämna en allsvensk toppklubb. Tidigare, i september 2013, har han även fått sparken av Elfsborg.

Enligt GP har Blåvitt varit i kontakt med förre U21-förbundskaptenen Håkan Ericson.

Han vill dock inte kommentera uppgifterna.

– Jag har bestämt mig för att säga inga kommentarer på alla sådana här frågor. Om man blivit kontaktad av en klubb så är det flera inblandade och att gå ut och säga något, då sätter man klubbarna i en dålig situation, säger Ericson till tidningen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Bakom kulisserna på Göteborgs dramatiska dygn

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg

Jörgen Lennartsson

Allsvenskan i fotboll