Uppgift: Så startar Sverige i ödesmatchen

Reserven är den stora skrällen

LUBLIN. Håkan Ericson stuvar om inför ödesmatchen i kväll.

Bland annat låter han reserven i truppen ta plats från start, enligt Fotbollskanalen.

– Efter matchen har ni möjlighet att kritisera mig om jag har fel, sa Ericson i går.

Sverige måste vinna mot Slovakien i kväll för att U21-EM ska fortsätta leva för Blågults del.

I dag på förmiddagen släppte Håkan Ericson startelvan till spelarna och enligt Fotbollskanalen väljer han att göra flera ändringar.

Kerim Mrabti ersätter skadade Simon Tibbling på höger mittfält.

Men intressantare, och desto mer överraskande, är att han tar ut olycksgubben från Polenmatchen, mittbacken Filip Dagerstål, och sätter in Franz Brorsson där, samt byter ut vänsterbacken Adam Lundqvist mot Egzon Binaku.

Egzon Binaku verkar få chansen.
Egzon Binaku verkar få chansen.

”Kritisera efter matchen”

Håkan Ericson var på gårdagens presskonferens väldigt förtegen om startelvan och sa:

– Jag kan, som ni förstår, inte sitta här och ge er några namn. Efter matchen har ni möjlighet att kritisera mig om jag har fel.

Binaku var inte ens med i den ursprungliga EM-truppen utan togs in när Pa Konate lämnade återbud i början på uppladdningen.

Häckens vänsterback hade bara gjort en enda ungdomslandaskamp med U19 när han fick komma in i truppen. Den enda speltid han fått i U21 var några minuter i genrepet mot Danmark.

Kan Binaku kopiera Lindelöf?

Men det var ju ungefär så här Victor Nilsson Lindelöfs karriär tog fart: reserv i truppen, sedan inkallad sent på grund av skada och så plötsligt tog han plats i startelvan från ingenstans. Resten är en saga.

– Man har fått höra det av kompisar och sådär, men jag tänker inte på det så mycket. Jag försöker att vara mig själv. Victor är Victor och jag är jag. Men absolut, det är klart att det är en stor chans för mig att få komma någonstans, sa Binaku när laget hade landat i Polen för en dryg vecka sedan.

Kan Binaku göra ”en VNL” nu? I så fall skriver han på för, typ, Manchester United sommaren 2019.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.