Formen på väg för poängkungen

Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Skadefri och med uppåtgående form.

I kväll väntar karriärens största match för Johan Bertilsson, 29.

– Jag tror att vi kan överraska och slå ut Galatasaray, säger Östersundsspelaren.

Poängkung i Gefle i fjol och värvad som en toppspelare till Östersund i vintras. Men vårsäsongen har varit ett misslyckande för Johan Bertilsson. Skadan i hälsenan under april och maj har gjort att han bara fått spela två matcher från start i sin nya klubb.

Kanske vänder det efter stopptidskvitteringen mot Jönköping Södra.

– Det är klart att man mår bättre efter ett sånt mål, formen är på uppåtgående och det är roligare när jag känner att jag är med och bidrar ute på planen. Nu har jag varit med och kört för fullt sen vi startade om igen i mitten av juni.

Har det varit svårare än du trodde att komma in i din nya klubb och hitta din roll?

– Nej, det ska jag väl inte säga. Jag har alltid behövt lite tid på mig om man tittar historiskt på mina klubbyten. Det har tagit lite tid innan det blivit riktigt bra.

”Till vår fördel”

Är det riktigt bra nu?

– Nej, jag kan bättre.

I kväll spelar Östersund klubbens största match genom tiderna när man tar emot turkiska giganten Galatasaray i Europa League-kvalet. Konstgräset på Jämtkraft Arena är nylagt i veckan, och dessutom breddat med tre meter för att vara anpassat till Uefamåtten.

– Det kan nog vara till vår fördel i många matcher. Det går att spela bra passningsspel på den, den gamla var lite sliten.

Matchen mot Jönköping sändes på tv i Turkiet. Tror du att de blev skrämda av er insats (1-1)?

– Det vet man inte, men vi känner väl att vi gjorde en helt okej match. Men vi kan bättre. Vi går in i det här mötet för att slå ut dem.

ARTIKELN HANDLAR OM