Adebayor: ”Kände för att ta livet av mig”

Foto: AP/TT
Emmanuel Adebayor.

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

Emmanuel Adebayor, 33, har spelat i några av världens största klubbar.

Nu öppnar anfallaren upp om sin kamp utanför planen – mot familjen.

– Jag kände för att ta livet av mig många gånger, säger han till Mirror.

Emmanuel Adebayor har spelat i klubbar som Manchester City, Tottenham, Arsenal och Real Madrid. Men vid sidan av livet som fotbollsproffs pågick en helt annan kamp.

För The Mirror berättar nu 33-åringen om den tuffa pressen från sin familj. Han förklarar att släktingar ofta kontaktar honom för att låna pengar och beskriver de anhöriga som ”manipulativa”.

”Lättnad att prata”

Det gick så långt att togolesen övervägde självmord.

– Jag kände för att ta livet av mig många gånger. Jag höll det här inombords i många, många år. Jag avskyr att det gick så långt men det är en lättnad att prata om det, säger Adebayor.

– Det är svårt att hantera trycket när man jobbar hårt för att lyfta din familj ur fattigdom samtidigt som de ändå är emot dig. Jag har alltid sagt åt mina yngre bröder att vi har blivit manipulerade av vår familj.

”Krävde pengar”

Adebayor lyfter fram en särskild händelse som skedde i samband med en skada under tiden i Tottenham.

– Jag ändrar ofta mitt telefonnummer så att min familj inte kan kontakta mig. De ringer mig, inte för att fråga hur jag mår, utan för att kräva pengar. Så var det efter att jag skadat ljumsken i Tottenham. De ringde mig när jag röntgades för att fråga om jag kunde betala för ett barns skolgång. Fråga i alla fall hur jag mår först innan du ber mig om något, säger Emmanuel Adebayor.

Spelaren lämnade Crystal Palace 2016. Numera tillhör han turkiska Basakehir.

ARTIKELN HANDLAR OM