Arsenal-stjärnans utbrott: ”Gillar att gräva fram skiten”

Till attack mot medierna: ”Arsenal har dött”

avSimon Sjöstrand

Arsenal tog en tung seger mot Tottenham.

Sedan gick Shkodran Mustafi, 25, till attack – mot medierna.

– Ni gillar att gräva fram den största skiten, säger tysken enligt Daily Telegraph.

Foto: TT

Arsenal har tampats med mörka rubriker under hösten. Tränaren Arsène Wenger har fått mycket kritik samtidigt som det rapporterats om att klubben kan tappa stjärnduon Alexis Sanchez och Mesut Özil i januari.

– Jag har aldrig tvivlat på deras engagemang, sa Wenger om duon efter att Arsenal slagit Tottenham med 2–0 i lördags.

Även Shkodran Mustafi, 25, imponerade i London-derbyt och gjorde bland annat ledningsmålet i sin comeback efter skadan. Flera brittiska medier hävdade att han var på väg att lämna Arsenal i somras och efter matchen mot Tottenham slog tysken tillbaka uppgifterna.

”Enda som spelar roll”

Och gick till motattack.

– Ni gillar att gräva fram skiten, den största skiten. Det enda som spelar roll är vad som händer i omklädningsrummet. Om jag har pratat med andra klubbar eller inte, det är bara rykten. Jag är här och står framför er i en Arsenal-tröja, säger Mustafi enligt Daily Telegraph.

Han var inte heller särskilt sugen på att prata framtid när det gäller Sanchez och Özil.

– Ni vill att alla ska lämna, eller hur? Vi behöver spelarna, alla kan inte lämna. De är viktiga och alla i laget vill att de stannar. Om man tittar på vad Mesut åstadkommit så måste man ge honom credd och respekt. Det är korkat att säga att han inte är bra nog, säger Mustafi.

”Då vinner man inte ligan”

Förra säsongen slutade Arsenal bakom Tottenham i ligan för första gången på 22 år och många Arsenal-supportrar har varit uppgivna i sitt engagemang runt klubben, som dessutom är den dyraste av alla klubbar i Premier League att följa på plats.

Men Mustafi köper inte kritiken.

– Ni tänker som ni alltid har gjort. Att Arsenal har dött, att Arsenal inte kommer att komma tillbaka. Vi är alltid vid liv, vi tror alltid på oss själva, men vi vet att om vi vinner stormatcherna men förlorar de mindre så kommer man inte att vinna ligan, eller ens sluta topp fyra. Om man vinner i dag och förlorar nästa helg så är man tillbaka där man började, säger han.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM