Valencias tränare missar seriefinalen

Foto: LLUIS GENE / AFP
FOTBOLL

Valencias tränare Marcelino kommer att missa söndagens match mot Barcelona.

Det efter att han blev utvisad i förra matchen och misslyckats med överklagan.

Valencia har stått för en imponerande säsong. Med tolv matcher spelade är de fortfarande obesegrade, har nio segrar och en målskillnad på plus 21 mål. Det gör att de för tillfället befinner sig på en andraplats i La Liga, före såväl Real Madrid som Atlético Madrid, inför söndagens heta match mot serieledande Barcelona.

Bakom framgången har den för säsongen nye tränaren Marcelino lyfts fram. 52-åringen, tidigare i Villareal, har på kort tid lyckats stabilisera det skepp som de senaste säsongerna skakat rejält.

Men denna helg blir Valencia tvungna att klara sig utan sin hyllade tränare.

Avslog överklagan

Marcelino blev nämligen utvisad i förra helgens segermatch mot Espanyol då han protesterat vilt mot domaren. För Marcelino innebar det två matchers avstängning, men klubben valde att överklaga domen. Den har nu misslyckats då det spanska fotbollsförbundet, RFEF fastställt domen.

”Efter att ha utvärderat de visuella och skriftliga påståendena presenterade av Valencia CF har vi bedömt att det som var skrivet i domarens matchrapport överensstämmer med vad som hände.”, skriver förbundet i sin rapport.

Förutom två matchers avstängning får Valencia även böta 700 euro medan Marcelino själv fått en bot på 600 euro.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga