Chocken: Stahre lämnar Häcken

Av: Filip Durefelt, Lo Hägerfelth

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Mikael Stahre lämnar BK Häcken.

Klubben meddelar att tränaren har valt att bryta kontraktet.

– Vi är otroligt besvikna på hans beslut, säger sportchefen Sonny Karlsson.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N

Mikael Stahre kommer inte att träna BK Häcken 2018, det meddelar Häcken på sin hemsida. Tränaren har valt att bryta kontraktet för att istället ta på sig ett uppdrag i USA.

Det trots att BK Häcken hade motsatt sig det med hänvisning till det treårskontrakt de hade med Stahre.

– Vi sa nej med hänvisning till att vårt avtal gäller, när Mikael kom och sa att han lämnar oss för ett annat uppdrag, säger sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

”Otroligt besvikna”

Stahre kom till Häcken inför förra säsongen och skrev då på det nämnda kontraktet. Men mitt i förberedelserna för säsongen 2018 har Stahre valt att säga upp det avtalet och lämnar därmed klubben med omedelbar verkan. Häcken skriver att de ”överväger hur de ska förhålla sig till detta avtalsbrott”.

– Vi är otroligt besvikna på hans beslut. Det sätter oss i en sits där vi en månad före säsongsstart står utan tränare. Men vi är inte rädda för den här utmaningen, vi kommer att hitta en ny bra tränare, säger Karlsson.

När Sportbladet når Sonny Karlsson vill han inte vidareutveckla om det är tal om rättsliga åtgärder.

– Vi är inte där än. Vi har styrelsekonferens på söndags och det ligger inte på mitt bord att prata om rättsliga åtgärder. Men det är inte som med spelarna, där det finns en arbetsrätt och så vidare när det gäller avtal.

Hur har ni och Stahre skilts åt?

– Jag är en gammal person, 58 år gammal, och har andra värderingar än vad han har. Men vi har inte gapat och skällt. Vi kan bara konstatera att han tagit det här steget och att det får ligga till last för honom. Vi har gjort vad vi kunnat för att få honom att förstå att vi gillar honom, men va fan. Han vill inte vara här, det är ett konstaterande.

Enligt Expressen handlar Stahres val att bryta kontraktet om en flytt till MLS och San José Earthquakes.

Häckens övriga ledare åker om en vecka på en kickoff inför 2018. Den resan skulle Stahre ha följt med på, men i stället kommer nu hans ersättare att diskuteras.

– Det kommer ju handla väldigt mycket om det. Vi är lediga hela december så jag hoppas vi har det löst i januari, säger Sonny Karlsson till Sportbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.