Allsvenskan i fotboll

Skulle AIK ha fått straff?: ”Solklart”

Experten: ”Vad gör Tamimi?”

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

AIK fick inte hål på Sundsvall.

Men C Mores Alexander Axén menade att AIK borde ha fått en straff.

– För mig är det solklart, säger experten i studion.

AIK var tvunget att slå Sundsvall för att säkra SM-guldet.

Man skapade mängder av chanser, men de resulterade inte i något mål. Sundsvalls-keepern William Eskelinen var en vägg och stoppade allt.

”Vad gör han?”

C Mores Alexander Axén menade dock att Gnaget borde ha fått en straff i den sjätte minuten då Robin Jansson revs omkull av Jonathan Tamimi i offensivt straffområde.

– I stället för att markera ordentligt så väljer han (Tamimi) att rycka i honom (Jansson). Sen tycker man – domare och alla – att det där är så billigt och hit och dit, men ska vi vara helt ärliga så … det är för slött försvarsspel. Tamimi – vad gör han för nånting?, undrar Axén i studion.

”Är solklart”

Domaren valde dock att fria.

– För mig är det solklart. Domaren står väldigt nära, har han (Tamimi) otur och domaren tittar just där så blir det straff. Nu blir det så att domaren inte riktigt har blicken ditåt. Men det är just de här sakerna vi vill ha bort från straffområdena på hörnor och frisparkar. Det är nonchalant försvarsspel, säger Axén.

Publisert:

LÄS VIDARE

Superenkät: De tar hem guldet

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

AIK Fotboll