Leicesters ägare hyllas av Svennis: ”Fantastisk”

Sven-Göran Eriksson första tränaren som han anställde

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Hela fotbollsvärlden oroas över Leicesterägaren Vichai Srivaddhanaprabhas tillstånd.

Nu berättar Sven-Göran Eriksson – som var först att anställas av Srivaddhanaprabha – om sin relation med thailändaren.

– Jag tror att han såg varenda match under min tid i klubben, säger ”Svennis”.

Foto: Reuters Staff / X01095
Vichai Srivaddhanaprabha

I går kraschade Vichai Srivaddhanaprabhas helikopter bara några hundra meter utanför Leicesters hemmaarena King Power Stadium efter hemmamötet med West Ham (1–1).

Leicesterägaren rapporteras vara en av fem personer som fanns ombord på helikoptern och enligt Sky News brann helikoptervraket våldsamt i 20 minuter innan det gick att släcka elden.

Vi hjälper Leicestershire-polisen och ambulanssjukvården med den stora olyckan vid King Power Stadium. Klubben kommer att publicera ett mer detaljerat meddelande när vi vet mer om händelsen”, skrev Leicester i ett uttalande i går.

”Han såg varenda match”

Hela fotbollsvärlden oroas nu över den thailändske ägarens tillstånd.

Och nu berättar Sven-Göran Eriksson – som var först någonsin att anställas som Leicesters manager av Vichai Srivaddhanaprabha – om deras relation.

– Det är skrämmande nyheter. Han var alltid där med sin familj. Jag tror att han såg varenda match under min tid i klubben och var hela tiden inblandad likt hans familj. De var på träningar, pratade med managern, pratade med familjen. De är helt fantastiska för klubben, säger ”Svennis” till Daily Mail och fortsätter:

– Jag kände hela familjen och pappan. Vad han har gjort för Leicester är helt osannolikt. Han har tagit klubben från andraligan upp i högstaligan och vunnit den vilket gjort Leicester till en stor Premier League-klubb i dag. Fantastiskt.

”En väldigt generös man”

Svennis anställdes 2010, men fick sparken ett år senare.

Och svensken beskriver Srivaddhanaprabha som mer än bara en klubbägare.

– När du känner honom, som jag och min stab gjorde, vet du att det är en väldigt generös man. Mot alla – spelare, ledare och människorna som arbetar för honom. Så som jag känner honom var han extremt generös. Han betalade inte bara lönerna och saker som det. Om han var ute och shoppade i London köpte han jackor och sådana saker. Väldigt, väldigt generös var han rent allmänt, säger Svennis.

1 av 8 | Foto: pool photo via ap
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM