”Kommer skratta åt det – patetiskt”

avPer Bohman

Kvällsposten rapporterar att Malmö FF vill köpa loss Fouad Bachirou.

Det får Östersunds ordförande att gå i taket.

– Det där är patetiskt. Det vore omöjligt för han är inte till salu och vi kommer inte sälja någon i januarifönstret. Fouad kommer bara skratta åt det här ryktet, säger Daniel Kindberg.

Foto: BILDBYRÅN

Fouad Bachirou, 27, har varit en av allsvenskans allra bästa innermittfältare det senaste året. Den bollsäkre fransmannen är fostrad i Paris Saint-Germain och har dominerat för Östersund i Europaspelet.

Under onsdagen rapporterade Kvällsposten att Malmö FF vill köpa loss Bachirou från spelarens kontrakt med ÖFK. Enligt uppgifterna finns nämligen en utköpsklausul i 27-åringens kontrakt – något som Malmö nu ska vilja utnyttja.

Kindberg: ”Kan inte stämma”

När Östersunds ordförande Daniel Kindberg får höra om uppgifterna biter han ifrån ordentligt.

– För det första så kommenterar vi inte enskilda saker i kontrakt, för det är en hemlig handling mellan spelare och klubb, säger Kindberg om den eventuella klausulen och fortsätter:

– För det andra så kan jag säga att det omöjligt kan ha varit en kontakt mellan Fouad och någon annan klubb. För Fouad har inte lov – eller någon klausul – som säger att han har rätt att prata med andra klubbar utan vår tillåtelse när han står under kontrakt med oss. Det kan inte stämma.

”Minst lika bra som Christiansen”

I Jämtland är man direkt överraskade av att ingen större utländsk klubb försökt norpa Bachirou. Kindberg menar att en övergång inom allsvenskan vore orimlig, eller ja, omöjlig till och med.

– Bachirou är för bra för det. Det är klart att han inte går till ett annat allsvenskt lag. Det här är bara patetiskt och vore omöjligt. För övrigt är han inte till salu för vi kommer inte sälja någon spelare i januarifönstret.

Vilken klass håller Bachirou?

– Han är minst lika bra som Anders Christiansen i Malmö, om inte bättre. Så det här är helt osannolikt. Det är som att vi skulle sälja Saman Ghoddos eller Ken Sema till ett annat allsvenskt lag. Varför skulle vi göra det – och varför skulle spelaren vilja det? Fouad kommer bara skatta åt det här ryktet.

ARTIKELN HANDLAR OM