Trelleborgs tunga besked – skyttekungen borta länge

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Den allsvenska nykomlingen Trelleborg har drabbats av ett tungt avbräck inför säsongen.

Målkungen Salif Camara Jönsson tvingas till operation efter skadan i helgens träningsmatch.

– Vi är ledsna för klubbens skull men framförallt för Salifs som ju hade sett fram emot den allsvenska premiären, säger TFF:s Mattias Kronvall.

Det var i lördagens träningsmatch mot Öster som olyckan var framme för 34-årige Salif Camara Jönsson.

Anfallaren, som gjorde 15 mål i superettan förra säsongen och slutade tvåa i skytteligan, drog hälsenan i en duell med Östers målvakt Robin Malmkvist.

– Jag trodde först att jag hade fått en smäll så jag sprang vidare. Sen kände jag direkt att det inte gick och satte mig ner. Då började man känna att… Okej, sa Camara Jönsson till Sportbladet i söndags.

”Hade sett fram emot premiären”

Efter vidare läkarundersökning står det nu klart att anfallarens skada är så pass allvarlig att den kräver operation. Därefter väntar rehabilitering och en längre frånvaro.

– Det är dessvärre så att hälsenan har gått av. Vi är ledsna för klubbens skull men framförallt för Salifs som ju hade sett fram emot den allsvenska premiären, säger TFF:s klubbdirektör och sportchef Mattias Kronvall till klubbens hemsida och fortsätter:

– Hur lång rehabiliteringen kommer att bli är svårt att säga i dag. Vi kommer att veta mer efter operationen men klart är att han blir borta en längre tid.

Första allsvenska säsongen

Under Trelleborgs väg från division ett ändå upp till den högsta serien har 34-åringen varit en av de bärande spelarna, och kanske också den som hade sett fram emot att spela i allsvenskan allra mest.

– Jag har fått ta den långa vägen. Nån däruppe vill ju uppenbarligen inte att man ska spela. Jag måste ha gjort något jävligt dumt, sa Camara Jönsson i söndags.

Anfallaren opereras i början av nästa vecka.

ARTIKELN HANDLAR OM