Ordern: Ta Eguren

FOTBOLL

Riihilahti spelade extra hårt mot stjärnan

Foto: Stenhårt Aki Riihilahti gick extra hårt åt Hammarbys mittfältsstjärna Sebastian Eguren under matchen. Här får han hjälp av Lance Davids att få stopp på uruguayanen.

Aki Riihilahti hade order att ta hand om Sebastian Eguren. Det lyckades.

– Aki skulle spela hårt mot honom. Vi lyckades få bort honom ganska bra, säger tränaren Siggi Jónsson.

Derbyt mellan Djurgården och Hammarby var riktigt tufft. Stundtals var spelet rent utav fult. Som när Aki Riihilahti trampade Sebastian Eguren över handen så att denne fick kliva av för att tejpa fingrarna.

Satte stopp

– Jag vet inte vad som händer där. Han är en bra spelare. Det är så när man spelat i många år, då vet man att man måste respektera alla spelare och jag tycker att han är en bra spelare. Om han har några problem med handen så är det väldigt tråkigt att höra, säger Riihilahti som bestämt dementerar att han gjorde det med flit.

Det var dock klart att Riihilahti spelade hårt mot just Eguren och att han ville sätta stopp för Hammarbys kreative uruguayan.

”En av de bästa”

– Sebastian Eguren är en av de absolut bästa i allsvenskan och jag hade sagt innan match att vi måste hålla koll på honom. Aki skulle pressa honom och spela hårt mot honom. Men jag tycker inte att han (Aki) gjorde några för grova tacklingar. Vi lyckades få bort honom ganska bra, säger Dif-tränaren Siggi Jónsson.

Aki Riihilahti tycker inte heller att spelet var särskilt fult.

– Derbykamper är lite annorlunda och man måste tänka på ett lite annat sätt. Jag tycker att det var jämnt och tufft i dag och man kan spekulera vad som helst om enskilda situationer. Det som avgör är det lag som vill mest, säger han.

Inget gnäll

Sebastian Eguren fick kliva av i halvtid, men det berodde inte på smällarna han fick av Riihilahti utan på en annan skada som han hade redan i början av serien. Han var inte heller särskilt upprörd efter finländarens tacklingar.

– Jag vill inte gnälla. För alla tycker alltid att sydamerikanska spelare bara filmar, säger han med ett leende.

Pelle Johansson, Mikael Juhlin, Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM