Risps klubb hotar med rättsprocess

FOTBOLL

GÖTEBORG. Fredrik Risp, 26, fick ingen lön och bröt kontraktet med Trabzonspor.

Nu rasar turkarna mot svenskens agerande.

– Han har verkligen gjort fel. Vi ska gå till botten med det här, dundrar vicepresidenten Ibrahim Baruroglu.

Foto: Fredrik Risp har lämnat sin klubb Trabzonspor – som nu rasar mot honom.

– Sista betalningsdagen var i fredags men vi frågade Risp om det var okej att betala under måndagen i stället. Han svarade att det inte var några problem alls. Och i måndags fick han alla pengar. Därför kan vi inte acceptera det han nu gjort mot klubben, säger Ibrahim Baruroglu.

”Skitsnack”

Efter fyra månader utan lön valde den förre Blåvittspelaren i lördags att bryta kontraktet och åka hem till Sverige. Sportbladet nådde honom på telefon sent i går kväll.

– Vilket skitsnack. Vi har inte haft någon muntlig överenskommelse som de påstår. De försöker få det att låta som att de bara är tre dagar sena med lönen. I själva verket är det 123 dagar. Och det gäller samtliga 28 spelare i truppen. Men jag hörde att alla utländska spelare nu har fått en månadslön efter att jag lämnade. Själv har inte hunnit kolla mitt konto sedan i helgen.

Är du orolig att det kan bli en lång rättslig process?

– Nej. Om de vill driva en process får de göra det, men det här är ett solklart fall. Enligt Fifas regler får man bryta kontraktet om man inte fått lön på 90 dagar. Det står till och med inskrivet i mitt personliga kontrakt. Jag är nu fri att gå gratis till en annan klubb, säger Risp.

Det är den turkiska fotbollssajten maraton.com/tr som rapporterar om efterspelet i Risp-affären.