Valenciabiljetter såldes slut – på en kvart

FOTBOLL

Den som hoppas på att se Elfsborg mot Valencia på Borås arena och inte redan har skaffat en biljett kan sluta hoppas.

Biljetterna tog slut redan på torsdagsförmiddagen.

- Det tog en femton minuter, säger Elfsborgs klubbdirektör Thomas Nyberg.

Andra källor uppger 25 minuter och cirka en timma. Oavsett vad som är sant så var trycket stenhårt. Några av de mest hängivna supportrarna ställde sig enligt Borås Tidning i kö redan efter matchen på onsdagskvällen och tillbringade natten utanför turistbyrån i Borås.

Många andra fick lämna biljettkassan tomhänta. Det samma gällde för dem som försökte köpa biljett via internet. Totalt finns 14 500 platser på arenan till cupmatchen.

Bortaresan också slut

Det finns ändå en liten chans att komma över en biljett. Biljetter som är reserverade för sponsorer måste vara utställda senast fredag. Resterande biljetter släpps till försäljning efter det.

- Men det blir nog inte så många. Det har ringt mycket i dag, säger Thomas Nyberg.

Han tippar på att det kan handla om på sin höjd 1 000 biljetter.

Till bortamatchen nästa vecka har klubben chartrat två plan med cirka 200 platser totalt. De stolar som blir över när spelare och klubbfolk har tagit plats har bjudits ut till sponsorer och medlemmar för 5 000 kronor styck. Dessa tog också slut under torsdagen.

Tjänar 15-20 miljoner

Thomas Nyberg uppskattar intäkterna som följer av vinsten mot Debrecen till mellan 15 och 20 miljoner kronor när biljettförsäljning, tv-rättigheter och annat räknas in.

- Det är oerhört viktigt för klubben om vi ska behålla initiativet som en av de främsta klubbarna i Sverige.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM