Bobbie – en het spelare

FOTBOLL

Toppklubbar jagar Gais-spelaren

Elfsborg och Helsingborg är på jakt efter Gais-spelaren Bobbie Friberg da Cruz. Toppklubbarnas kamp kan ge Gais drygt fyra miljoner kronor.

– De har varit intresserade ett tag, bekräftar agenten Jan Olsson.

Eftertraktad.

Bobbie Friberg da Cruz, 24, har två bra säsonger bakom sig i Gais. Ytterbacken/yttermittfältaren har tidigare kopplats samman med IFK Göteborg, men Sportbladet kan nu avslöja att det är svenska mästarna IF Elfsborg och höstens hetaste lag Helsingborgs IF som leder jakten på Friberg da Cruz.

– Båda lagen ser fördelen i att de kan använda Bobbie som både yttermittfältare och offensiv ytterback, säger en källa.

Gällande kontrakt

Helsingborgs sportchef Bo Nilsson vill inte kommentera intresset och Sportbladet har inte kunnat nå Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson. Friberg da Cruz agent Jan Olsson bekräftar dock att klubbarna är intresserade.

– Men först gäller det att de kommer överens med Gais. Sedan får vi se vad som händer. Bobbie har kontrakt i två år till, säger han.

Är Bobbie intresserad?

– Ja, det är han.

Att två klubbar rycker i Friberg da Cruz är givetvis bra för Gais som har chansen att få upp priset. Enligt uppgifter till Sportbladet ligger prislappen på fyra miljoner kronor. Pengar som klubben vill använda till att förstärka offensiven genom att värva René Makondele från Gefle och Dioh Williams från BK Häcken.

Robert Laul, Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM