Fenerbahce synar Malmö FF-stjärnor

FOTBOLL

Klubbdirektören: Vi ska studera dem noga

I dag åker Malmö FF till ett träningsläger i Turkiet.

Och de kommer att ha ögonen på sig – enligt uppgifter från turkisk media är storlaget Fenerbahce intresserat av Marcus Rosenberg, Afonso Alves och Daniel Andersson.

Foto: BLICKAR SÖDERUT? Markus Rosenborg vann allsvenska skytteligan 2004 – och det kan nu öppna vägen för ett proffskontrakt.

Det är Sydsvenskan som rapporterar om det turkiska intresset för trion och beskriver det som allvarligt. Fenerbahce är först och främst på jakt efter en ersättare till den holländske anfallaren Pierre van Hooijdonk och har meddelat att man kommer att följa en rad spelare under våren. Eventuella övergångar blir inte aktuella förrän till sommaren.

– Vi vet att Rosenberg kom etta i svenska skytteligan och att Afonso kom tvåa samt att Andersson är en bra mittfältare, säger klubbdirektören Buarada Daumun.

Kollas i två matcher

Afonso Alves kommer inte att få chansen att visa upp sig, men både Rosenberg och Andersson kommer att finnas med i matcherna mot Vitesse Arnhem och Besiktas.

– Vi ska studera de tre extra noga, inte minst nu när de kommer till Turkiet och spelar, säger Daumun till den stora turkiska tidningen Sabah.

De övriga spelarna som nämns som intressanta för Fenerbahce är Cavenaghi, Dindane, Hamit Altintopia samt den franske veteranbacken Bixente Lizarazu, 36. Men svenskarna står högt upp på önskelistan.

– Jag tror personligen att det blir svårare att få loss de andra spelarna och Lizarazu börjar bli lite gammal.

Fenerbahce leder den turkiska ligan.

Emir Osmanbegovic

ARTIKELN HANDLAR OM