Änglarna: Spelarna visar ryggrad

avMichael Wagner

Publicerad:

GÖTEBORG. Supporterklubben Änglarnas ordförande hoppas på en repris.

Att en IFK Göteborgsspelare tar emot Malmö FF:s Sören Rieks på samma sätt som Jesper Blomqvist, då ny i Djurgården, välkomnades 2003.

– Jag hoppas att August Erlingmark tacklar Rieks den här gången, säger Peter Lindegren.

Foto: BILDBYRÅN

Många svenska fotbollsälskare har åsikter kring tidigare IFK Göteborgsspelaren Sören Rieks övergång till ärkerivalen Malmö FF.

Danske Rieks har gjort 92 allsvenska matcher för Blåvitt under de fyra senaste säsongerna, men valde/kom inte överens med IFK Göteborg om en kontraktsförlängning.

Hånad som orm

I ett närmast synkroniserat inlägg på Instagram la Göteborgsspelarna John Alvbåge, Sebastian Eriksson och Emil Salomonsson någon timme efter att övergången blivit officiell ut en bild på Sir Väs, den tecknade ormen i Robin Hood (alltså, ormen som hjälper kungen att vakta säckarna med guld).

Tidigare MFF-spelaren Anton Tinnerholm rasar mot inlägget på Twitter: ”Att före detta lagkamrater gemensamt går ut och späder på hatet. Ynkligt”.

Inte helt överraskande hyllas dock initiativet av IFK Göteborgs supporterklubb Änglarna och dess ordförande, Peter Lindegren:

– Sebastian, Emil och Alvbåge visar ryggrad. De visar att de tycker något.

– Valet av bilden på ormen är rimlig. Det är en tecknad figur ur en Disneyfilm, säger Lindegren till Sportbladet.

”Bedrövlig övergång”

Vad tycker du om Sören Rieks övergång till Malmö FF?

– Den är bedrövlig. Det är den typen av övergång man hoppas inte ska ske och som de flesta spelare haft vettet att undvika. Det finns några få som har gjort liknande saker tidigare. 

Är det inte så här fotbollsvärlden ser ut, att spelare byter klubbar?

– Jo, men det är skillnad på att byta klubb och klubb. Ingen har kritiserat Philip Haglund för att han gick till Hammarby. Han skötte det snyggt och proffsigt. Att gå till Malmö FF är extremt, men det handlar också om hur man beter sig. Det duger inte att låtsas ha ett enormt hjärta för klubben och sedan skriva på för Malmö. 

Hur kommer Sören Rieks bemötas av IFK Göteborgs fans när han spelar för MFF?

– Det kommer inte vara några glada miner, säger Lindegren.

När tidigare Blåvittikonen Jesper Blomqvist återvände från proffslivet i Italien och England, men till Djurgården, så möttes han av starka reaktioner från IFK Göteborgsfansen.

Vill se Rieks tacklad

I den första matchen när lagen möttes, 2003, tacklade till och med IFK-mittbacken Dennis Jonsson ner Blomqvist hårt bakifrån efter en minuts spel.

Änglarnas ordförande har inget emot en repris:

– Jag hoppas att August Erlingmark tacklar Rieks den här gången.

Riskerar inte orm-hånet spä på hatet ytterligare – och indirekt människor som går över gränsen?

– Jag tror inte att Sir Väs har den effekten på folk, säger Peter Lindegren.

Publicerad: