Pontus Dahlberg tackade ja till Watford

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

avMichael Wagner

FOTBOLL

GÖTEBORG. Pontus Dahlberg har bestämt sig.

Målvakten flyttar till Watford till sommaren och lämnar då IFK Göteborg.

19-åringen klarade läkarundersökningen i dag och har skrivit på ett 5-årsavtal med Londonklubben, erfar Sportbladet.

Enligt Sportbladets uppgifter klarade 19-åringen läkarundersökningen under fredagen och skrev på kontraktet som från sommaren gör Pontus Dahlberg till Watfords spelare i 5 år.

Londonklubben betalar närmare 35 miljoner kronor för målvakten. En summa som kan växa med några ytterligare några miljoner när vissa villkor är uppfyllda.

Det var i onsdags som Expressen avslöjade att den nyblivne A-landslagsmannen – Dahlberg stod i mål i första matchen under Sveriges januariturnering i Abu Dhabi – var mycket nära en övergång till Premier League-laget Watford.

Managern fick sparken

Strax därefter meddelade IFK Göteborg via den officiella hemsidan att 19-åringen fått tillåtelse att åka i väg för att besöka Watford under torsdagen och fredagen.

Pontus Dahlberg besökte både Watford och även RB Leipzig under hösten, efter den allsvenska avslutningen, för att bekanta sig med de båda klubbarna som var intresserade av målvakten.

Men vid det besöket i norra London i höstas hette Watfords manager Marco Silva, som dock nyligen fick sparken.

Under det senaste dygnets besök fick Dahlberg i sällskap med sin agent Per Jonsson möjlighet att träffa nye managern Javi Gracia och höra om hans syn på den unge målvakten.

Enligt Sportbladets uppgifter kommer Dahlberg till sommaren vara en av två målvakter som slåss om platsen som förstemålvakt i Watford. Men målvakten lånas ut till IFK Göteborg under våren, fram till VM-uppehållet.

Miljoner till Älvängen

Priset som Watford betalar, nära 35 miljoner kronor, gör Dahlberg till den dyraste målvaktsexporten från allsvenskan någonsin och också en av de dyrare spelarförsäljningarna när det inte har handlat om en anfallare.

Övergången, som lär offentliggöras av klubbarna inom ett par dagar, innebär sannolikt även att ett antal miljoner kronor hamnar hos Dahlbergs moderklubb, Älvängens IK, norr om Göteborg.

Under lördagen möter IFK Göteborg norska Stabaek i en träningsmatch inomhus i Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Dahlberg är uttagen i den blåvita matchtruppen.

Under lördagseftermiddagen spelar också Watford, som ligger tia mitt i Premier Leaguetabellen, men då i FA-cupen borta mot Southampton.

Sportbladet har sökt Pontus Dahlberg och agenten Per Jonsson för en kommentar.

Bästa målskyttarna i Premier Leagues historia 00:20

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM