– Vi kommer spela lika fysiskt mot Hammarby

avMichael Wagner

FOTBOLL

PORTIMAO. Shamrock Rovers ångrar inte en sekund händelserna mot Dalkurd.

På lördag är det Hammarbys tur att ställas mot de fysiska irländarna.

– Vi kommer spela tufft då också. Det är vår spelstil, säger tränaren Stephen Bradley till Sportbladet.

Fröet till massbråket mellan Dalkurd och Shamrock Rovers med 20-talet spelare och ledare inblandade och som ledde till två röda kort såddes en stund tidigare i matchen.

Shamrockspelaren Dan Carr ryckte bakifrån Kebba Ceesay i håret och svensken gav igen med att sparka ned irländaren.

När Ceesay några minuter senare åter var inblandad i en tuff duell rann sinnet över på Dalkurdspelaren.

Ful spark

– Det var definitivt rött kort. Det var en riktigt ful spark och reaktionen var fullt förståelig från mina spelare. Men det var inga knytnävslag eller liknande från mina killar. De reagerade bara och försvarade vår spelare, säger Shamrocktränaren Stephen Bradley.

Dalkurds spelare menar att det var ni som spelade väldigt fysiskt, över gränsen.

– Det är så det är att spela fotboll. Det är så vi spelar. Det är inget vi ber om ursäkt för. Vi kommer aldrig att ändras oss.

En av dina spelare drog en Dalkurdspelare i håret.

– Det är som jag säger – en del av spelet. Det är sånt som händer. Tittar man på fotboll varje vecka så kan man se att det händer saker.

Som att dra någon i håret?

– Nej, inte det, men andra småsaker. Det borde inte ha hänt. Inget av lagen skulle agerat så att vi fick varsin spelare utvisad. Men det hände. Och som jag sa, att spela fysiskt är en del av vårt spel, säger Stephen Bradley.

Lika tufft mot Bajen

På lördag är det dags för Hammarby att möta det irländska topplaget Shamrock Rovers. De slutade trea i ligan i höstas och har återkommande under de senaste åren spelat i kvalspelet till Europa League.

Kommer ni vara lika fysiska mot Hammarby?

– Självklart! Det är så vi spelar. Vi spelar med intensitet. Det är vad som krävs i vår liga hemma på Irland. Det är ingen idé att komma hit och försöka vara något vi inte är, säger Bradley.

Återstår att se om de Roverssupportrar som är på för att följa Atlantic Cup på plats i Algarve, Portugal, då förbrödrar sig med Bajenfansen. De båda klubbarnas supportrar har sedan tidigare ett slags vänskapsband till varandra.

– Jag såg Hammarby innan vi spelade. Det var en bra match. Hammarby kunde legat under med några mål, men också vänt med några egna mål i slutet av matchen. Det är tufft för oss och Hammarby som är mitt i försäsongen. Jablonec är mitt i sin säsong. Det måste man väga in, säger Stephen Bradley.

ARTIKELN HANDLAR OM