Bekräftat: Rakip lämnar MFF

”Tar ett nytt steg i karriären”

Foto: Bjˆrn Lindgren/TT / TT NYHETSBYR≈N

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Erdal Rakip har gjort sitt i Malmö FF.

Klubben bekräftar nu att 21-åringen, som jagas av portugisiska Benfica, gjort sitt i MFF.

– Nu tar jag ett nytt steg i karriären, men vill gärna återvända till min moderklubb Malmö FF en dag, säger Rakip i ett pressmeddelande.

Erdal Rakip har under de senaste veckorna ryktats intensivt till portugisiska Benfica. Nu bekräftar Malmö FF att 21-åringen lämnar – men utan att uppge någon ny klubbadress.

– Vi har försökt förlänga Erdals avtal men inte lyckats. Han har gått hela vägen i Malmö FF och har de senaste två säsongerna utvecklats otroligt mycket. Vi önskar honom all lycka ute i Fotbollseuropa och hoppas att han återvänder en dag, säger sportchefen Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Kom till klubben som femåring

Rakip började i Malmö FF:s fotbollsskola redan som femåring innan han 17 år gammal skrev ett lärlingskontrakt med a-laget. Sedan debuten 2013 har 21-åringen vunnit fyra SM-guld med MFF.

– Jag har haft en fantastisk tid med fyra SM-guld och spel i Champions League som stora ögonblick. Nu tar jag ett nytt steg i karriären, men vill gärna återvända till min moderklubb Malmö FF en dag, säger Rakip.

Så fungerar transferfönstret 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM