Brolinkopia – då floppade Liverpool

FOTBOLL

Förlorade mot ligajumbon

Liverpool hade åtta raka matcher utan förlust.

West Ham ligger sist i Premier League.

Då slog Scott Parker till med ett Tomas Brolin-mål – och Liverpool åkte på en tung förlust.

I EM 1992 vann Sverige med 2–1 mot England. Matchvinnare blev Tomas Brolin som efter ett vackert samarbete med Martin Dahlin avslutade med ett vackert skott från straffområdeskanten som gick upp i krysset.

I dag var det dags för West Hams Scott Parker att stå för en liknande prestation. Efter 21 minuter väggspelade han med Thomas Hitzlsperger och avslutade med ett skott från straffområdeskanten. Skottet var väldigt likt Brolins, men gick mot den andra stolpen och något lägre.

Snyggt 2–0

Målet var inte det enda som Liverpools målvakt Pepe Reina tvingades släppa in, och det var inte det enda som var vackert. 24 minuter senare var det dags igen. Efter en lång utspark från Robert Green letade sig fram till Gary O'Neil som slog ett inlägg som Demba Ba vackert språngnickade in i det första krysset.

– Otroligt snyggt, säger Glenn Hysén i Viasats studio.

I den andra halvleken hade Liverpool en hel del boll, men hade svårt att skapa heta chanser. Istället var det West Ham som skapade de farligaste chanserna.

Cole avgjorde

Men efter 83 minuter kunde Luis Suarez stå för ett vackert förarbete och spela fram till Glen Johnson som med öppet möl stötte in reduceringen. Men på tilläggstid gjorde Carlton Cole 3–1 till hemmalaget och sänkte därmed definitivt Liverpool.

– Matchen var bra. Vi spelade bra, gjorde tre mål och kunde ha gjort fler. Jag är lycklig. Resultatet visade våra seplare vilka kvaliteter de har. Vi är inte ett lag som ska vara i botten. Omständigheterna har gjort det så, men titta på vår fotboll, säger West Hams manager Avram Grant, enligt nyhetsbyrån AP.

Förlusten var Liverpools första sedan 1–2 mot Blackpool den 12 januari.

– Vi är besvikna på det sättet vi spelade. Vi började se bekväma ut i början men de fick ett mål, och det gav dem något att spela på och något som fick dem att tro på sig själva, säger managern Kenny Dalglish till Liverpools hemsida.

Förutom förlusten drabbades Liverpool även av två skador: På Martin Kelly och Raul Meireles. Kelly kan nu bli borta i flera veckor efter att ha skadat sig i baksidan av låret.

– Kelly sträckte sig i baksidan av låret och Raul fick en smäll på knäet, berättar Dalglish.

ARTIKELN HANDLAR OM