Bundesliga-ytter på gång till Örebro

avPierre Wingren

Mjällby värvar amerikan

Roni Porokara har lämnat Örebro. Nu kan klubben ha hittat en ersättare i Valdet Rama, 23, som till vardags spelar i tyska Bundesliga.

Mjällby ligger inte på latsidan och har gjort klart med Samuel Petrone, 21, från New Jersey Rangers.

Foto: Valdet Rama.

Örebros finländske yttermittfältare Roni Porokara gjorde tio mål och elva assist under sin tid i klubben. Han lämnade Sverige för att testa lyckan i belgiska Germinal Beerschot Antwerpen.

Nu kan Örebros jakt efter en ersättare vara över. Hannover 96-spelaren Valdet Rama har varit och besökt klubben.

– Det ska bli väldigt spännande att höra vad han tyckte. Förhoppningsvis har det löst sig i slutet av veckan, säger spelarens agent Björn Bezemer till NA.

Valdet Rama kan spela till höger samt till vänster längs kanterna, och är tänkt att ersätta Porokara i Örebros tremannaanfall. I Bundesliga har det inte blivit någon succé för den Kosovofödde tysken,

Han har spelat 16 matcher utan att göra något mål och har mest spelat för Hannovers andralag.

– Det är en väldigt offensivt skicklig spelare som borde platsa i Bundesliga. Rama har fem månader kvar på sitt kontrakt med Hannover, så antingen blir övergångssumman väldigt låg eller också hjälper de (Hannover) till och släpper honom gratis redan nu, säger Björn Bezemer till NA.

Mjällby värvar amerikanskt

Samtidigt meddelar Mjällby på sin hemsida att klubben har gjort klart med den amerikanske anfallaren Samuel Petrone, 21. Han har provspelat med Mjällby och imponerat med sina fyra mål på två matcher.

Kontraktet sträcker sig över tre år men någon övergångssumma vill inte Mjällbys sportchef avslöja.

– Han kommer ju från en amatörliga, men om vi fick honom gratis eller betalade en liten peng vill jag inte gå in på, säger Thomas Andersson-Borstam till Kristianstadsbladet.

Samuel Petrone ansluter från New Jersey Rangers i den amerikanska amatörligan.

ARTIKELN HANDLAR OM