Fotboll

Stal liket – och tog med det på match

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Mordoffret med på läktaren

17-årige Christopher Jacome sköts till döds med flera skott när han spelade fotboll i en park i hemlandet Colombia.

Som ett sista farväl stal vännerna med sig Jacomes kropp till matchen mellan Cucuta Deportivo och Envigado.

– De släpper inte in huliganerna men ja, ett lik. Det här är enda delen av världen där det här kan hända, säger Cucuta Deportivos läkare Julio Rivera enligt AFP.

Christopher Jacome var en inbiten supporter till fotbollslaget Cucuta Deportivo i Colombia. 17-åringen var också medlem i en av klubbens ökända supportergrupper ”Barra del Indio”.

Stal kroppen

Men Jacome blev bara 17 år gammal. Pojken sköts ihjäl med flera skott i lördags när han spelade fotboll i en lokal park.

Efter minnesstunden redan dagen efter stal vännerna i ”Barra del Indio" Jacomes döda kropp från begravningsplatsen och tog med kistan till matchen mellan Cucuta Deportivo och Envigado som en sista hyllning till sin döde kompis.

Har identifierat flera personer

– De släpper inte in huliganerna men ja, ett lik. Det här är enda delen av världen där det här kan hända, säger Cucuta Deportivos läkare Julio Rivera enligt AFP.

Cheferna på arenan kommer inom de närmaste dagarna att ha ett möte för att reda ut vem som släppte in kistan på stadion och om han eller hon ska straffas. Den lokala polisen säger enligt AFP att flera av personerna som var med och stal kroppen från begravningsplatsen har identifierats.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!