Premier League

Konkurrenterna prisar Wilshere

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

”Jag är överraskad”

Jack Wilshere har utsetts till årets unga spelare i Premier League.

19-åringen var själv överraskad när han på söndagen tog emot priset.

– Jag har alltid vetat vad jag kan men jag är lite förvånad över hur fort det gått, säger Wilshere enligt Sky Sports.

Jack Wilshere var förra säsongen utlånad till Bolton men fick inför årets säsong fullt förtroende av managern Arsene Wenger. Sedan dess har 19-åringen blivit en nyckelspelare hos titelaspiranten, glänst i Champions League och blivit Fabio Capellos uttalade förstahandsval i det engelska landslaget.

Framröstad av spelarna

Nu prisar Wilshere för sin säsong av kollegorna i Premier League. Spelarna har röstat fram Arsenals supertalang till årets unga spelare i ligan.

– Jag är lite överraskad. Jag har alltid vetat vad jag kan men jag är lite förvånad över hur fort det gått, säger Wilshere enligt Sky Sports.

– Jag är lycklig bara att vara i ett lag som kan vinna ett pris, så jag måste hålla ihop det nu och förhoppningsvis kan vi vinna något det här året.

Femte Arsenal-spelaren

Wilshere är den femte Arsenal-spelaren att vinna priset efter Tony Adams (1986/87), Paul Merson (88/89), Nicolas Anelka (98/99) och Cesc Fabregas (07/08).

– Jag är väldigt stolt över det. Det är härligt att hålla traditionen vid liv. Arsenal är bra på att ta fram unga spelare och de fortsätter att utveckla det så jag vill tacka managern också, säger Wilshere.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League