Så ska Olsson rädda Blåvitt

FOTBOLL

Petar Kalle Svensson och möblerar om: ”Väldigt offensivt sätt”

Foto: Pressade För Jonas Olsson och IFK Göteborg blir dagens möte med Kalmar en ödesmatch. Tobias Hysén är självkritisk. ”Det är mitt ansvar att se till att det blir bättre”, säger han.

GÖTEBORG. Ödesmatch mot Kalmar FF.

Då gör hårt pressade tränaren Jonas Olsson en rad förändringar i startelvan.

Bland annat petas Kalle Svensson och Sebastian Eriksson flyttas upp ett snäpp.

Efter fyra raka förluster är den allsvenska tabelljumbon i desperat jakt på poäng. Jonas Olsson riskerar att få sparken vilken dag som helst och gör allt för att vända den negativa trenden.

I eftermiddag väntar Kalmar FF hemma på Gamla Ullevi och om inget oväntat händer blir det flera förändringar i startelvan jämfört med 0–2-förlusten mot AIK.

”Hoppas på spel”

Mittbacken Kalle Svensson, som blev uppenbart irriterad när han blev utbytt på Råsunda, petas. I stället tar Hjalmar Jonsson hans plats. Jonsson och Ragnar Sigurdsson spelade ihop på gårdagens träning och att Svensson bänkas bekräftas också av Sportbladets källor på Kamratgården.

Andreas Drugge skadade sig mot AIK och var länge avskriven för dagens match. Efter en specialtejpning i går blev han dock plötsligt uttagen i 19-mannatruppen.

– Det kändes bättre än väntat och jag hoppas på spel. Sedan får vi se under måndagen hur det verkar, säger Drugge till klubbens hemsida.

Men enligt Sportbladets källor fanns inte Drugge med i startelvan som Jonas Olsson presenterade för spelarna i går. I stället tar Sebastian Eriksson hand om den offensiva platsen på mittfältet. Elmar Bjarnason flyttas in centralt och Tobias Sana får chansen från start ute till vänster. I övrigt ser laget ut som mot AIK.

Hysén självkritisk

I grunden spelar IFK Göteborg 4–2–3–1, men när det är dags för anfall ställer laget om.

– Vi spelar 2–4–4 när vi anfaller, med två mittbackar som driver upp bollen. Sedan har vi fyra mittfältare och fyra anfallare, men när vi försvarar spelar vi 4–2–3–1. Det är ett väldigt offensivt sätt att spela fotboll på, som bygger på vissa saker, bland annat att man inte ska tappa boll i fel läge. Men det är inte där det har fallerat, utan det är andra saker, säger Jonas Olsson.

Målskyttet till exempel. Två mål på fyra matcher är knappast godkänt.

– Alla förväntar sig att jag ska sätta dit chanserna och jag har missat flera jättelägen. Det är mitt ansvar att se till att det blir bättre. Jag ska vara längst fram och göra mål, säger Tobias Hysén.

Uppdatering: När startelvorna blev offentliga vid 14-tiden bekräftades den elva som Sportbladet avslöjat. Andreas Drugge blev den spelare ur 19-mannatruppen som fick ta plats på läktaren.  

ARTIKELN HANDLAR OM