Så ska Dif vända krisen

FOTBOLL

Behålla spelplanen.

Bevaka ledningarna.

Förbättra effektiviteten.

Det är Djurgårdens huvudpunkter för att vända krisen.

– Det handlar mycket om psykologi nu, säger tränaren Carlos Banda till DIF-TV.

Foto: slutdeppat 2–1-förlusten borta mot Gais i tisdags var Djurgårdens tredje raka efter den mållösa derbypremiären. Men nu ska laget sätta stopp för den negativa trenden.

Djurgården har fått en mardrömsstart på allsvenskan med bara en poäng på fyra matcher – långt ifrån vad ledning, spelare och supportrar hade hoppats på inför säsongen.

I två av förlustmatcherna – mot Gais och Kalmar FF – har laget tagit ledningen men inte lyckats knyta åt säcken och i stället gått hem poänglöst.

– Nu är det fokus som gäller. Leder vi matchen får vi verkligen fokusera på att inte släppa in något mål och kanske döda matchen också, säger Kebba Ceesay till DIF-TV.

– Att spela lite klokare så det inte blir onödigt bolltapp och så. Spelidén måste vi följa men att man är lite mer uppmärksam kanske.

”Jävla massa oroligheter”

Att följa spelidén, trots motgångarna, är något även tränaren Carlos Banda pratar om.

– Jag åkte buss hem från Kaknäs i går och då träffar man på en massa folk, det kommer fram några och säger ”vi måste spela längre”, ”vi måste göra så här” och så vidare. Jag tror att om vi börjar ta till massa annorlunda taktiska instruktioner så kan det skapa en jävla massa oroligheter hos spelarna som tänker att det jag jobbar med kanske inte räcker. Jag tror att det kommer räcka, det gäller bara att vi är effektivare och vågar spela bollen framåt.

Vilket för oss in på punkt tre.

I alla matcher hittills har Djurgården varit med i matcherna, både spel- och målmässigt, tills slutsignalen har gått. Men taskig effektivitet framåt har drabbat poängskörden.

”Klart det är jobbigt”

– Det är klart det är jobbigt, det känns som att varenda vi har vi haft lägena att plocka hem tre poäng eller i alla fall en i varje match, sen har det blivit noll i de tre senaste, säger Sebastian Rajalakso till DIF-TV.

– Vi har en hel del boll men måste omsätta det i mer målchanser, säger Banda.

– Vi kommer träna på det nu fredag–lördag för att få känslan hur vi ska komma in bakom motståndarnas backlinje och vara mer effektiva där. Och förhoppningsvis komma in med ett större självförtroende i den delen på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM